Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Nyt huijataan ulkomailta - saitko laskun tältä firmalta?

  • Karjalainen
Suomen Yrittäjien valtakunnalliseen neuvontapalveluun on viime viikkoina tullut useita yhteydenottoja Office Direct Store -nimisen ulkomaisen yhtiön lähettämistä tarjouksista ja laskuista. Myös Suomen Yrittäjien aluejärjestöt ovat saaneet vastaavanlaisia yhteydenottoja.

Aiheettomat laskut ulkomailta ovat saavuttaneet Pohjois-Karjalankin. Ainakin kiteeläiseen yritykseen oli tullut aiheeton lasku.

Yhteydenottojen mukaan Office Direct Storen laskulta näyttävän tarjouksen perusteena on ollut pääosin erilaisia ohjelmistopaketteja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Yrittäjät ovat pitäneet laskuksi luultuja kirjeitä aiheettomana, sillä mitään tuotetta tai palvelua ei ole koskaan tilattu. Yrittäjien mukaan kirjeen lähettäneeseen ulkomaiseen yhtiöön ei ole edes ollut mitään yhteyttä ennen laskujen saapumista, Suomen Yrittäjien lainopillinen asiamies Atte Rytkönen kertoo.

Rytkönen ohjeistaa, että saapuneen tarjouksen voi tässä tapauksessa jättää huomioimatta.

- Aiheettomia laskuja, jotka ei perustu sopimukseen tai tilaukseen, ei tarvitse maksaa. Office Direct Storea koskevien yhteydenottojen tapauksessa kyse ei ole ollut suorasta laskusta, vaan laskun mukana tulevien sopimusehtojen mukaan tarjouksesta, joka harhaanjohtavasti kuitenkin muistuttaa laskua. Tämänkaltaiseen tarjoukseen ei ole tarvetta reagoida, vaan sen voi jättää huomioimatta. Missään nimessä laskua ei tarvitse maksaa, lainopillinen asiamies painottaa.

- Jos tarvitset lisää toimintaohjeita, voit soittaa neuvontapuhelimeemme 09 229 221, hän jatkaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi