Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Osta lentosi elokuussa äläkä lokakuussa - näin paljon säästät

Ostamalla matkasi oikeana viikonpäivänä ja kuukautena voit säästää satasia. New Yorkin matka voi olla 140 euroa halvempi, jos ostat matkan oikeassa kuussa. Kaikki riippuu ajoituksesta.

Nettimatkatoimisto Travellink on analysoinut jättimäistä tietokantaansa. Travellink on verrannut Suomessa varattujen lentolippujen keskihintoja kolmen vuoden ajalta ja paljastaa, milloin matkat saa halvimmalla hinnalla.

-  Kun haluat Thaimaaseen, Etelä-Afrikkaan tai USA:han, matka kannattaa ostaa elokuun torstaina, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Kaukomatkojen lentoliput ovat jopa 140 euroa edullisempia, kun ne ostetaan elokuussa eikä lokakuussa. Lentoliput Euroopan kohteisiin kannattaa puolestaan ostaa syyskuussa. Silloin liput ovat jopa 100 euroa halvempia kuin helmikuussa ostettuna. Sama koskee kotimaan lentoja. Heinäkuussa ostetut liput ovat keskimäärin 30 euroa edullisempia kuin marraskuussa.

-  Toisin sanoen, kun matkakohde on selvillä, kannattaa miettiä myös milloin matkan ostaa, jatkaa Anne-Marjut Väänänen.

Kun katsotaan viikonpäiviä, useimmat suomalaiset ostavat matkansa maanantaina.  Eurooppaan matkustavien kannattaisi ostaa matkansa keskiviikkona säästääkseen rahaa. Kaukomatkat saa edullisimmin torstaina. Silloin matkat ovat lähes 100 euroa halvempia kuin sunnuntaina ostettuna, jolloin kaukomatkojen hinnat ovat kalleimmillaan. Tilastojen mukaan kotimaan matkat taas ovat edullisimmillaan, kun ne ostetaan lauantaina.

-  Pyhäpäivät käytetään matkavaihtoehtojen tutkimiseen sekä etsimiseen, ja matkat ostetaan yleensä maanantaina. Kannattaa kuitenkin pitää jäitä hatussa ja odottaa muutama päivä, jos haluaa säästää rahaa Eurooppaan ja kaukomaihin suuntautuvilla matkoilla, vinkkaa Anne-Marjut Väänänen.

Lähde: Travellink

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi