Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Ryhmän ylläpitäjä: Omaiset pyytävät pedofiliatuomion saaneiden tietojen julkistamista

Facebook-sivuston ylläpitäjiin kuuluvat muun muassa  Mikko Parantainen (kuvassa) ja Miika Salonen. Parantaisen mukaan osa uhreista ja heidän omaisistaan tuntee katkeruutta oikeusjärjestelmää kohtaan.

- Tuomiot lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ovat Suomessa liian lieviä. Uhrit ja omaiset kokevat, että oikeusjärjestelmä kusee uhrien päälle.

Tiedot tuomituista halutaan julkistaa, jotta lapsia voidaan suojella. Parantaisen mukaan ihmisillä on oltava oikeus tietää, jos naapurissa asuu pedofiili.

- Vaikka on törkeitä seksuaalirikoksia, tuomiot ovat usein ehdollisia. Minulle tulee paljon postia, jossa uhrit ja omaiset pyytävät tuomion saaneiden tietojen julkistamista.

Salonen uskoo, että pedofiilien toiminta vaikeutuu, kun heidän nimensä ja kasvonsa tunnetaan. Ylläpitäjät myös uskovat, että ryhmä on parantanut seksuaalirikollisten uhrien ja omaisten asemaa.

Salosen mukaan ryhmän ylläpitäjille ei ole tullut tietoa siitä, että ryhmästä olisi tehty toistakymmentä rikosilmoitusta.

- En usko, että ilmoituksiin on mitään aihetta. Ainoastaan ne tekevät ilmoituksia, jotka kokevat vääryyttä siitä, että ihmisille paljastetaan, mitä he ovat tehneet, ja heidän toimintansa ei voi jatkua, arvelee Salonen.

Parantainen kertoo, että yksi henkilö, johon liittyvä uutinen ja valokuva julkaistiin sivulla, on nostanut kunnianloukkaussyytteen häntä kohtaan.

- Olen käynyt kuulusteluissa, mutta sen jälkeen ei ole kuulunut mitään, Parantainen kommentoi.

Poliisin tietoon tuli viime vuonna 1 673 tapausta, joissa lasta on käytetty seksuaalisesti hyväksi. Luku on kasvanut viidessä vuodessa yli 50 prosenttia.

Asiasta kirjoitti Keskisuomalainen.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi