Maanantai, 15.7.2019 
Rauni, Rauna
Kotimaa

Raiskauksesta tuomittu tienasi vankilasta käsin yli 200 000 euroa

  • Karjalainen

Hovioikeudessa 11 vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen tuomittu joensuulainen Tero Eronen (kuvassa) tienasi vankilasta käsin viime vuonna 229 000 euroa pääomatuloja. Ansiotuloja hänellä ei ollut.

Helsingin hovioikeus tuomitsi nyt 51-vuotiaan Tero Petteri Erosen reilu vuosi sitten heinäkuussa useista seksuaalisista hyväksikäytöistä, raiskauksista, törkeistä raiskauksista ja ihmiskaupasta.

Eronen oli edellisenä vuonna saanut käräjäoikeudessa syyttäjän vaatiman 13 vuoden maksimituomion, mutta hovioikeus lyhensi sen 11 vuoteen ja neljään kuukauteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän pyöritti Nordic Models -toimistoa, mutta salasi mallikokelailta sen toimivan lähinnä aikuisviihdealalla. Uhrit olivat 16-22-vuotiaita.

Uhrit olivat työhaastattelussa ja kuvaamistilanteissa kahden miehen kanssa. Mies otti naisista valokuvia alusvaatteissa ja alasti. Myöhemmin hän raiskasi osan uhreista.

Oikeuden mukaan Eronen käytti hyväksi uhrien nuorta ikää, kokemattomuutta sekä toivetta päästä mallintöihin.

Erosen rikokset liittyivät hämäräperäiseen malliliiketoimintaan. Varsinaiset tulonsa hän on kuitenkin hankkinut kiinteistösijoituksilla.

Eronen on muun muassa saneerannut entisen Immosen leipomon tuotantotilat Rantakylässä vuokra-asunnoiksi. Lisäksi hän omistaa toisen vuokra-asuntoyhtiön ja useita sijoitusasuntoja.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa