Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Kotimaa

Nightwish-viikko laajenemassa ensi kesäksi - "Isompi juttu kuin osattiin odottaa"

  • Karjalainen
Bulgarialaislähtöisellä, Kiteellä asuvalla musiikinopettaja Plamen Dimovilla (kuvassa) on oma osansa Nightwish-yhtyeen historiassa. Hän on opettanut aikanaan musiikin taitoja Tuomas Holopaiselle ja soittaa muun muassa kaikki viulut Nightwishin Oceanborn-levyllä.

Yhteistyö ja ystävyys bändiin ja sen jäseniin on säilynyt näihin päiviin saakka. Plamen Dimovilla oli sormensa pelissä, kun hän runsaat pari vuotta sitten päätti järjestää Kiteen kesään monikulttuurisen Nightwish-viikon. Tuskin Dimov viikkoa kaavaillessaan osasi aavistaa, kuinka kansainvälisen tapahtuman hän siitä saa aikaan.

-  Tästä hommasta tuli todellakin isompi juttu kuin mitä osattiin odottaa. Tässä on kysymys suomalaisen kulttuurin viennistä, ja muutenkin Suomen tekemisestä tunnetuksi maailmalla, Plamen Dimov hehkuttaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Plamen Dimoviin on oltu Nightwish-yhtyeen ja Nightwish-viikon tiimoilta paljon yhteydessä eri puolilta maailmaa. Musiikinopettaja on saanut maailmalta hyvinkin koskettavaa postia. Plamen Dimov operoi jatkuvasti Facebookissa yli 50  000 Nightwish-fanin kanssa.

-  Nightwishin musiikki koetaan monella tapaa hyvin terapeuttiseksi. Yksi itsemurhaa hautoneen pojan tyttöystävä vei tämän Nightwishin konserttiin ja poika sai elämänhalunsa takaisin, kuolemansairas on saanut musiikista lohtua, samoin lapsensa menettänyt, Plamen Dimov listaa.

Ensi kesä on jo suunnitteilla. Tulevaa Nightwish-viikkoa varten on saatu Leader-rahoitusta.

-  Nyt tässä mietitään jatkoa. Nightwish-viikkoa pyritään laajentamaan maakuntaan, muuallekin kuin vain Kiteelle, Eeva Nygren sanoo.

Jatkossakin Plamen Dimovin tehtäväksi jää kaikki musiikkiin liittyvät toiminnot, konsertit ja niiden taltiointi. Koulun rooli on tarjota vieraille majoitustilaa ja kurssitoimintaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa