Tiistai, 17.9.2019 
Aila, Aili
Hyvinvointi

Pohjoiskarjalainen innovaatio liikunnan opetukseen

  • Karjalainen
Opettaja Sampo Forsström kertoo tunnin alussa, mitä tunnilla tehdään. Oppilaat käyvät omaa tahtiaan valitsemassa älytaululta suoritettavat liikkeet. Opettaja Sampo Forsström kertoo tunnin alussa, mitä tunnilla tehdään. Oppilaat käyvät omaa tahtiaan valitsemassa älytaululta suoritettavat liikkeet.

Joensuun normaalikoulun viidennen luokan opettaja Sampo Forsström on suunnittellut ja toteuttanut kollegojensa Tuomas Korhosen, Mika Monosen ja Paavo Sivosen kanssa uuden Älyä liikuntaan -nimisen sähköisen opiskeluympäristön.

Opiskeluympäristö sisältää sekä opettajalle että oppilaille suunnattua aineistoa. Opettajalle aineistossa on valmiita tuntipohjia ja teoriaa. Oppilaita varten on kuvattu opetusvideoita, joilla esitellään erilaisia liikkeitä. Videoita on tarkoitus käyttää tuntien osana. Aineiston tehtävät on suunniteltu ensisijaisesti alakoululaisille.

Opetusmateriaali on tällä hetkellä käytössä vain Joensuun normaalikoululla ja sen verkostolla. Materiaali on toiveissa saada laajempaan levitykseen. Toistaiseksi esteenä on aika ja raha. Tähän asti sisältöä on tuotettu oman opetustyön ohella. Lisäksi sisältö pitäisi saada näkymään kaikilla laitteilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhteistyötä tehdään Itä-Suomen yliopiston lisäksi myös Jyväskylän yliopiston kanssa. Kolmen opettajan kokeilu on poikinut jo melko suuren verkoston, jossa on mukana Suomen johtavia liikunnanopetuksen tutkijoita.

-  Toiveena olisi, että materiaali olisi kaikkien käytettävissä. Sen pohjalta pitäisi järjestää myös täydennyskoulutusta. Ei riitä, että opettaja antaa oppilaalle videon ja sanoo, että teepäs perässä. Opettajaa tarvitaan esimerkiksi ohjaamaan tuntien kulkua ja motivoimaan, Forsström pohtii.

 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa