Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Kotimaa

Luistelijatyttö toipuu kovaa vauhtia - "Meillä oli viisi kriisipalaveria"

  • Karjalainen
Onnettomuus tapahtui Les Petites Visions -ryhmän luistelunäytöksessä. Kuva helmikuulta. Onnettomuus tapahtui Les Petites Visions -ryhmän luistelunäytöksessä. Kuva helmikuulta.

Pari viikkoa sitten muodostelmaluistelijoiden kisakatselmuksessa tapahtunut 11-vuotiaan luistelijan loukkaantuminen on käyty seurassa perusteellisesti läpi. Osa jäällä luistelleista Les Petites Visions -ryhmän jäsenistä kaatui kesken esityksen, ja luistimen terä leikkasi yhden tytön olkavartta.

-  Olemme tehneet paljon töitä sen jälkeen. Raportoimme valitettavasta tapahtumasta liittoon. He tutkivat asiaa tahollaan ja antoivat oman vastineensa meille torstaina. Mahdollisten suojavarusteiden käyttö jää jokaisen seuran päätettäväksi, Joensuun Katajan muodostelmaluistelujaoston puheenjohtaja Kari Mononen kertoo.

Varusteiden kautta suojaaminen on teoriassa hieno ajatus, mutta käytännössä lähes mahdotonta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Tavallaan luistelija pitäisi suojata kokonaan, Mononen sanoo.

Onnettomuudessa olkavarteen loukkaantunut luistelija sai jäällä parhaan mahdollisen ensiavun. Paikalla oli hetkessä ammattilaiset auttamassa. Vauriot saatiin korjattua Pohjois-Karjalan keskussairaalassa seuraavana yönä suoritetussa leikkauksessa.

Tyttö on päässyt viime viikonloppuna kotiin ja hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

-  Meillä oli viikolla viisi kriisipalaveria, joista viimeisessä mukana olivat loukkaantuneen tytön vanhemmat. Heiltä kuulimme iloksemme, että luistelija toipuu hyvää vauhtia. Isä tiesi entisenä jääkiekkoilijana, että tapahtumassa oli vain huonoa tuuria, Mononen jatkaa.

-  Meillä on jatkossa näytöksissä aina läsnä ensiaputaitoiset henkilöt.

Lisäksi seurassa on tehty paljon päivityksiä vastaavanlaisten onnettomuuksien varalta.

-  Ensi viikolla pelastuslaitoksen ammattilaiset tulevat pitämään meille täsmäkoulutusta sen varalta, mitä luistelussa voi sattua. Eli juuri viiltohaavojen suhteen. Odotukset tuon tapahtuman suhteen ovat korkealla, Mononen pohtii ja kertoo, että samalla päivitetään seuran ensiapuvarustus.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi