×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Älä hämmästy valoilmiöitä - Lentotoimintaa myös Pohjois-Karjalan yllä

Karjalan lennosto järjestää Ilmavoimien joukkokoulutuskauden päättöharjoituksen 25. marraskuuta-5. joulukuuta Joroisissa. Karjalan lennosto järjesti vastaavan harjoituksen samalla alueella myös kesällä 2014.

Harjoitukseen osallistuu noin 850 henkilöä, joista henkilökuntaa on noin 260, varusmiehiä noin 560 ja reserviläisiä noin 30. Harjoituksen johtaa Karjalan lennoston komentaja eversti Ossi Sivén.

Harjoituksessa koulutetaan varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa toimimaan taistelutukikohdassa talviolosuhteissa. Harjoituskokonaisuuteen liittyy myös lentotoimintaa Varkauden tukikohdasta. Lentotoimintavaihe alkaa 1.12. kello 8.00 ja päättyy 3.12. kello 18 mennessä. Lentotoiminta on ympärivuorokautista.

Lentotoiminta ulottuu noin 200 kilometrin etäisyydelle Varkauden lentokentästä, joten liikettä on myös Pohjois-Karjalan taivaalla. Pimeälentojen aikana käytetään koneen omasuojalaitteisiin kuuluvia heitteitä, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään käyttämällä melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Joukkojen toiminta rajoittaa liikkumista harjoitusalueella ja liikennettä valtatie 5:llä.

Valtatie 5 suljetaan harjoituksen ajaksi yleiseltä liikenteeltä perjantaina 28. marraskuuta kello 12.00 Joroisten eritasoliittymän (42) ja Kuvansin eritasoliittymän (44) väliltä. Liikenne ohjataan kulkemaan rinnakkaistien kautta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi