Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Kotimaa

Timo Soini lauloi onnittelulaulun kollegalleen - "Meillä on pitkä taival"

  • Karjalainen

Tänään 60 vuotta täyttävä joensuulainen kansanedustaja Osmo Kokko (ps.) järjesti merkkipäivänsä kunniaksi maanantaina toritilaisuuden Joensuussa. Tilaisuudessa oli mukana myös perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Soini, joka muun muassa lauloi Kokolle juhlan kunniaksi.

- Olen tuntenut Osmon 30 vuotta, meillä on pitkä taival. 30 vuotta, 40 kiloa, Osmolla ehkä hieman vähemmän, Soini veisteli veljellisesti. 

Syntymäpäiväkakun sijaan torilla lusikoitiin hernerokkaa. Soppaa jonotti kello 12 aikaan jo pitkälti yli sata nälkäistä kansalaista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Olen hieman yllättynyt väenpaljoudesta. Toisaalta kun ollaan Timon kanssa liikenteessä, Timo on magneetti, joka kiinnostaa ihmisiä. Nähtävästi minäkin olen jonkin verran kiinnostava kohde, Kokko tuumi käteltyään pitkän soppajonon.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Kokko toimii eduskunnassa liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajana. Hänen siviiliammattinsa on kuljetusalan yrittäjä. Torionnittelijat kertoivatkin Kokolle huoliaan eläkeasioista ja liikenteeseen liittyvistä epäkohdista.

Kokolle oli kannettu useita syntymäpäivälahjoja kello 11 aikoihin. Jos päivänsankari saisi valita jonkin poliittisen avauksen syntymäpäivälahjakseen, mikä se olisi?

-  Kaikkien eduskuntapuolueiden pitäisi löytää sama sävel, jolla tämän maan talous pistetään kuntoon. Sillä tavalla Suomi pärjää jatkossakin, Kokko sanoo.

- Valitettavasti nyt kun lähestytään vaaleja, paketti on entistä enemmän levällään. Nähtävästi aikojen pitäisi synkistyä, jotta löydettäisiin yhteishenkeä.

Perussuomalaisten paikka vaikuttaisi olevan hallituksessa, Kokko kertoo.

-  Sellaiseen suuntaan mielipiteeni kallistuu. Mutta ensin käydään vaalit, ja katsotaan vaalitulos. Vanhan kansan sanonnan mukaisesti ei nyljetä karhua, ennen kuin se on kaadettu.

-  Ei ole minulla luottoa nykyhallitukseen. Ovatpa perussuomalaiset hallituksessa tai eivät, he ovat pistäneet jarrua muille puolueille, muuan eläkkeellä oleva 79-vuotias miesopettaja tuumii soppajonon vieressä.

Lue Timon Soinin haastattelu tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi