Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kotimaa

Kiusaaminen tuntuu poliitikon työssä - "Kohdannut jo monta vuotta sitten"

  • Karjalainen
Vähättelyä, syrjimistä, nimittelyä ja ryhmästä eristämistä. Näin kuvailevat kansanedustajat kokemaansa kiusaamista. Kiusaamiskokemukset selviävät kaikille 200 kansanedustajalle lähetetystä sähköpostikyselystä. Kyselyyn vastasi yhteensä 38 kansanedustajaa. Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Vastanneista yhdeksän kertoi kokeneensa kiusaamista. Kun poliitikkoa kiusataan, asialla voi olla kollega, puoluetoveri, kansalainen tai toimittaja. Usein kiusaamisen koetaan liittyvän vallan tavoitteluun.

-  Olen kohdannut kiusaamista jo monta vuotta sitten, kun olin vasta kunnallispoliitikko. Koin silloin kiusaamisena ryhmäpaineen. Jos ei ollut sama mieltä kuin jotkut vahvat henkilöt ryhmässä, annettiin ymmärtää, että olet tyhmä, kertoo kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma (kuvassa).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Markku Eestilä (kok.) huomauttaa, että poliittinen kulttuuri on muuttunut.

-  Ehkä menneinä vuosikymmeninä suljetussa Suomessa kansanedustajilla oli enemmän aikaa ja mahdollisuuksia juonitteluun, kieroiluun ja pelaamiseen. Siihen ei enää nykyään kenenkään aika riitä tai ei ainakaan pitäisi riittää, Eestilä sanoo.

Kiusaaminen politiikassa on kyselyn perusteella kuitenkin harvinaista. Vastanneista 27 ei ollut kokenut tai havainnut kiusaamista lainkaan.

Asiasta kirjoitti Keskisuomalainen: http://www.keskisuomalainen.fi

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi