Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Kotimaa

21-vuotias rikoskierteessä: Huijasi ulkomaalaistaustaista miestä autokaupassa

  • Karjalainen
Törkeä petos ja kaksi törkeää varkautta olivat kovimmat rikokset, kun Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi joensuulaisen Jami Markus Tapio Oksasen, 21, kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Vähäisempinä tekoina luettiin syyksi varkaus ja kaksi kortitta-ajoa.

Uuteen kokonaistuomioon vaikuttivat osin myös täytäntöönpantavaksi määrätyt kaksi jäännösrangaistusta. Käräjäoikeus käytti syyttäjän vaatimuksen mukaisesti koventamisperustetta, kun mies on ollut viime vuosina vähän väliä tuomioilla samankaltaisista rikoksista.

Törkeässä petoksessa mies huijasi henkilöauton ulkomaalaistaustaiselta mieheltä, joka ei oikeuden mielestä hallitse suomen kieltä ja jolla tapahtumatiedoista päätellen ei ollut riittävää kokemusta autokaupasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tekijä erehdytti myyjän luovuttamaan käyttöönsä auton erään toiminimen edustajana sopimalla hinnaksi 32 500 euroa. Lisäksi tekijä sopi myyjän kanssa, että varsinainen luovutuskirja laaditaan, kun maksu näkyy myyjän tilillä. Sitä varten ostaja tekaisi apurinsa kanssa vääräsisältöisen tositteen, jonka esittämällä sai ajopelin haltuun.

Tosiasiassa toiminimi oli tekaistu eikä maksua ollut suoritettu. Auto ehti olla "ostajan" käytössä muutamia päiviä, kunnes se saatiin takavarikoitua ja luovutettua takaisin omistajalleen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi