Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Näin teet munakkaan mikrossa - video

  • Akseli Muraja

Media

Mikroaaltouunissa voi valmistaa yllättävänkin maukasta ja monipuolista ruokaa. Mikrossa voi tehdä helposti ja nopeasti esimerkiksi kalaa, munakasta, perunaa ja keittoja. Myös leipominen onnistuu.

Eritysneuvoja Heta Nykänen Pohjois-Savon Martoista korostaa, että mikrossa kypsennysaika on lyhyt, joten siksi ravintoaineetkin säilyvät. Ruoka on lisäksi kevyttä, koska rasvaa ei juuri tarvita.

- Kypsentäessä pitää käyttää täyttä tehoa ja sekoittaa välillä. Liian vähän kypsä on parempi kuin liian paljon, sillä ruoka menee helposti kuivaksi, Nykänen (kuvassa) neuvoo.

Nykänen sanoo, että tarkkoja kypsennysaikoja ei voi antaa, sillä mikroaaltouunit ovat niin erilaisia ja eri tehoisia.

- Erilaiset mausteet ja esimerkiksi tilli tai tomaattisose antavat väriä ruokaan. Mikrossa ruoan tekeminen vaati tarkkailua, jotta saadaan hyvä ja mehevä lopputulos.

Katso oheiselta videolta, kuinka Heta Nykänen valmistaa mikroaaltouunissa munakkaan ja uuniahvenia. Reseptit myös ohessa.

Munakas:

2 munaa
¼ dl vettä tai maitoa
½ tl provencen mix -mausteseosta
1 tomaatti
3 siivua kinkkua tai muuta leikkelettä
1. Pieni kinkku ja tomaatti kuutioiksi
2. Riko munat ja lisää neste, suola ja yrttimauste
3. Voitele lautanen rasvalla, lisää pienityt kinkut ja tomaatit lautasen pohjalle.
4. Kaada munakasseos lautaselle.
5. Kuumenna mikrolla täydellä teholla 1 min. Sekoita ja kuumenna vielä 1 min tai tarpeen mukaan enemmän, kunnes munakas on riittävästi hyytynyt. Anna munakkaan vetäytyä pari minuuttia.

Uuniahvenet:

1 tl voita tai muuta rasvaa
4 pientä ahvenfileetä
2 tl sitruunamehua
¼ tl suolaa
1 prk smetanaa
½ dl tillisilppua

Sulata rasva mikrossa. Asettele fileet vuokaan siten, että fileiden paksuimmat kohdat ovat astian reunoilla. Mausta ne sitruunamehulla ja suolalla. Sekoita hienonnettu tilli smetanan joukkoon. Kaada seos fileille. Kypsennä peitettynä täydellä teholla 3 minuuttia. Lisää tarvittaessa kypsymisaikaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi