Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
Kotimaa

Ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita entistä enemmän - "Tämä kaupunki on minulle sopiva"

  • Karjalainen
Ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden määrä on ollut viimeisimpinä vuosina jatkuvassa kasvussa paitsi muissa Suomen korkeakouluissa myös Itä-Suomen yliopistossa.

Nykyisin tutkinto-opiskelijoita on jo lukumäärällisesti tavallisia vaihto-opiskelijoita enemmän, kertoo Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kansainvälisten asioiden sihteeri Riitta Sahlsten.

Maisterivaiheen opiskelijat ovat yleensä vaihto-opiskelijoita kiinnostuneempia sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Sahlstenista erityisesti kansainväliset maisteriopiskelijat haluaisivat ystävystyä suomalaisten kanssa, tutustua paikalliseen elämänmenoon ja oppia suomen kielen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Englannin kielen opettajaksi opiskeleva Pablo Guillerna Franco (kuvassa) ihastui Suomeen Erasmus-vaihdon aikana vuonna 2013. Hän päätti vaihdon jälkeen jatkaa maisteriopintojaan Joensuun kampuksella.

- Tämä kaupunki on minulle sopiva ja minulla on paljon suomalaisia ystäviä. Heiltä opin parhaiten paikallisesta kulttuurista ja perinteistä. Tämä ei onnistu hengailemalla vain espanjalaisten opiskelijoiden kanssa.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi