Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Kansanedustaja puolustaa kiisteltyä ehdotustaan: Aurinkorannikko on eri asia

SDP:n joensuulainen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (kuvassa) jätti viime viikolla hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, miten Espanjan Aurinkorannikolle asuville suomalaisille aiotaan varmistaa sosiaalityöntekijäpalvelut tulevaisuudessa. Hänen ehdotuksensa on herättänyt kritiikkiä sekä sosiaalisessa mediassa että muissa puolueissa.

- On surullista, jos osa suomalaisista joutuu vaikeuksiin Espanjassa. Mutta kuuluuko meidän järjestellä veronmaksajien rahoilla sosiaalityöntekijöitä ympäri maailman? kysyy Perussuomalaisten outokumpulainen kansanedustajaehdokas Sanna Antikainen mielipidekirjoituksessaan Karjalaisessa.

Mäkisalo-Ropponen puolustautuu kritiikkiä vastaan omassa mielipidekirjoituksessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Sosiaalityöntekijäpalvelujen jatkuminen Aurinkorannikolla on perusteltua, koska 20 000-30 000 suomalaista asuu siellä. Muissa suomalaisyhteisöissä asuu satoja, korkeintaan tuhansia suomalaisia, Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa.

- Hätähuudon sosiaalityöntekijän tarpeesta esitti Aurinkorannikon suomalaisen kirkon diakonitoimikunta. Seurakunnan turistipapin ajasta menee 60 prosenttia sosiaalityöhön, hän tietää.

Mäkisalo-Ropponen pitää yhtenä ongelmana sitä, etteivät Aurinkorannikolle suurin odotuksin muuttavien ihmisten odotukset täyty.

- Monesti muuttajien odotukset ovat olleet epärealistisia ja joukossa on ihmisiä, joilla on jo Suomesta lähtiessään asiat huonosti, hän arvioi hallitukselle jättämässään kysymyksessä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi