Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Heta, 3, oli menettää henkensä päiväkodissa - leikkiteline saa jäädä

Karjalainen kertoi tiistaina joensuulaisessa päiväkodissa tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa 3-vuotias Heta oli kuristua. Tyttö jäi päästään roikkumaan leikkikatoksen aukkoon, joten tilanne Siilin päiväkodissa oli hengenvaarallinen.

- Minulle kerrottiin, että riskit olivat suuret. Heta oli ilmeisesti ollut ilman happea jonkin aikaa, Hetan äiti Marianne Heilmann sanoo.

Päivähoidon aluevastaava Juha Hakkarainen sanoo myös, että tilanne oli todella vakava. Hän ei muista vastaavaa onnettomuutta, vaikka on ollut alalla 28 vuotta.

- Tippumiset ja lumen kanssa möyryämiset aiheuttavat toisinaan vaaratilanteita. Tässä tapauksessa kyse ei ollut telineen vaarallisuudesta.

Teline on Siilin päiväkodin pihassa yhä, eikä sitä ole pantu käyttökieltoon. Hakkaraisen mukaan näin toimittaisiin, jos teline olisi rikki tai siitä puuttuisi esimerkiksi kaiteita.

- Jos poistaisimme sen käytöstä, meidän pitäisi laittaa kaikki päiväkotien ja leikkipuistojen telineet käyttökieltoon. Lapsia pyritään kuitenkin aktivoimaan telineiden avulla.

Heta Heilmann lepäili viime viikon kotona ja aloitti päiväkodissa taas tämän viikon maanantaina.

- On onni, ettei hän itse muista tapahtumasta mitään, Hetan äiti sanoo.

Karjalainen kertoi onnettomuudesta tiistaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi