Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Syvä suru laskeutui notkoon Höljäkässä - tragedian taustat

Eero Lohtaja on järkyttynyt vainajan ja lampaiden kohtalosta. Eero Lohtaja on järkyttynyt vainajan ja lampaiden kohtalosta.

Tunnelma tuvassa on hyvin ahdistunut. Jos murhe voi joskus konkretisoitua, se tekee sen nyt täällä.

On harmaan marraskuun viimeinen perjantai pienessä tienvarren notkelmassa Höljäkässä. Talossa on viisi ihmistä, kaksi naista ja kolme miestä. Varsinkin naiset ovat avun ja lohdun tarpeessa.

Ollaan tilalla, jonka isäntä katosi 11. marraskuuta. Hänet löydettiin lähistöltä kuolleena 20. marraskuuta poliisietsintöjen vihdoin tuotettua tulosta.

Lammastilalle kutsuttiin eläinlääkärit, jotka päättivät että tilan 390 lammasta lopetetaan heti.

Omaisten hätä alkoi sinä päivänä, kun loppuun palanut isäntä katosi. Ennen sitä hänet yritettiin saada hoitoon terveyskeskukseen, mutta kahden tunnin kuluttua isäntä palasi taksilla kotiin.

Lampaiden hoitoa jatkettiin ahdistuneissa tunnelmissa, jotka vain pahenivat, kun vainaja löydettiin.

Eläintenhoitoa hankaloitti poliisin asettama ulkonaliikkumisrajoitus paikkojen tutkimisen aikana. Lampaita hoitamaan jäänyt veli pyysi itse apua myös läänineläinlääkäriltä tilanteen käännyttyä epätoivoiseksi isännän löytymisen suhteen.
Lampaita tarjottiin marraskuun aikana kahteenkin eri teurastamoon, mutta apua olisi saatu vasta ensi vuoden puolella, jos silloinkaan.

Lopulta kävi niin surkeasti kuin kävi.

Karjalainen vieraili tilalla viikko sitten. Omaiset kertovat nyt perjantain Karjalaisessa, mitä tilalla heidän mukaansa todella tapahtui.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi