Perjantai, 6.12.2019 
Niilo, Niko
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Asuntovaunumies voitti 150 000 euroa - ”Pumppu hakkasi tuhatta ja sataa”

Eurojackpotista 150 000 euroa napannut salolaismies tarkisti voittoisan tositteensa asuntovaunussaan työmatkalla ollessaan. Tulipalon ja varkauden pelossa mies piilotti voittolapun äitinsä eteisessä olevaan koriin.

- Laitoin neljättä viikkoa peräkkäin samat numerot Eurojackpotiin. Ne olivat ihan koneen arpomat, eivätkä sillä lailla jääneet mieleen. Olin työmatkalla Helsingissä, kun istahdin asuntovaunussani tarkistamaan peliäni, mies kertoo Veikkauksessa käyntinsä yhteydessä.

Pädiä räplätessä miehelle valkeni, että hänen 12 euron hintainen Eurojackpot-tositteensa oli arvonnan myötä moninkertaistunut 150 000 euroksi.

- Pumppu hakkasi tuhatta ja sataa. Oli heti pakko soittaa äidille ja sitten Veikkaukseen. Se Veikkauksen nainen käski luetteleman pitkän numerosarjan pelistä ja totesi, että kyllä se voitto on, aika muhkeakin voitto, mies kuvailee.

Puhelun jälkeen mies istui tilaispäiskodissaan pää pyörällään. Rintakehä tuntui painavalta: minne 150 000 euron arvoisen tositteen voisi jättää? Voiton tuomasta hämmennyksestä huolimatta yön yli tehtävät työt kutsuivat. Hän järkeili, ettei tositetta voinut jättää asuntovaunuun.

- Mitä jos se olisi varastettu. Tai asuntovaunu syttynytkin palamaan?
 
Tuore Eurojakpot-voittaja laittoi lopulta tositteen lompakkoonsa - ja lompakko kulki visusti työvuoron aikana mukana taskussa.

Mies kurvasi Helsingissä vielä pari päivää jatkuvista työtehtävistä huolimatta seuraavana päivänä Saloon ja ajoi suoraa päätä äitinsä luo.

- Äiti sanoi, ettei voittolappua voinut koko ajan mukana kuljettaa, että tuo se tänne turvaan. Se laittoi lapun kännykkäkotelossa eteisen koriin. Siellä tosite oli ihan viime hetkiin saakka, mies viittaa Veikkauksessa käyntiin ja voiton lunastukseen.

Kotona avovaimo hieman kummasteli miehen levotonta käytöstä ja ennenaikaista kotiinpaluuta työreissusta. Salolaismiehen pokka kuitenkin piti. Voitto pysyi salaisuutena seuraavaan viikonloppuun asti.

- Kyllä ne sen viikon unet olivat vaikeita. Yritin olla ajattelematta koko voittoa, mutta uni vaan oli tiukassa, mies kertoo.

Sunnuntaina, yli viikko voiton jälkeen, mies lopulta päätti kertoa avovaimolleen, mistä oli kyse.

- Mies sanoi, että nyt lähdetään jonnekin syömään, mutta päädyimmekin hänen äitinsä luo. Sitten ne läsäyttivät eteeni tositteen ja istuttivat pöydän ääreen. Mietin, että tämä on joku vitsi - ei voi pitää paikkaansa, nainen kertoo.

Voitosta on nyt kulunut tovi ja suunnitelmat rahankäytölle kirkastuneet.

- Maksan osan lainoista pois ja ostan uuden veneen. Myös asuntovaunu menee vaihtoon, mies sanoo.

- Ja matka Havaijille voisi olla kiva, avovaimo vinkkaa vieressä.

Lähde: Veikkaus

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa