Tiistai, 4.8.2020 
Veera
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

60-vuotias kuoli putkaan - Vartija: "Pitkään juonut humalainen voi nukkua liikkumatta koko yön"

Syyttäjä vaatii Kuopion poliisilaitoksen vartijalle sakkoja virkavelvollisuuden rikkomisesta tai tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Juttu oli keskiviikkona esillä Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Vartija kiistää syytteet. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Tammikuussa 2012 poliisi oli tuonut 60-vuotiaan miehen putkaan Kuopioon. Mies oli häiriköinyt asunnossa Nilsiässä.

Poliisilaitoksella mies reagoi mutta oli niin kovassa humalassa, että kaksi poliisia joutui raahaamaan hänet putkaan kello 18.24. Valvontakameroiden mukaan mies liikkui viimeisen kerran kello 18.42. Vartija löysi hänet kuolleena aamulla kello 5.45.

Ohjeiden mukaan säilöönottotilat on tarkastettava tunnin välein sellin ovelta katsomalla ja kuuntelemalla tai valvomosta kameran ja puheyhteyden avulla. Erityistä huomiota on kiinnitettävä pitkäaikaiseen liikkumattomuuteen.

Vartija katsoi, että kiireisessä työvuorossa nilsiäläismiehen seurantaan riitti valvontakamera. Säilössä oli parikymmentä ihmistä, joista puolet juoppoputkassa.

- Normaali ihminen vaihtaa yön aikana asentoa parikymmentä kertaa. Pitkään juonut humalainen voi nukkua liikkumatta koko yön, vartija sanoi.

- Minulla ei ollut mitään syytä mennä sellin ovelle, koska mies oli hyvin nukkuvassa asennossa.

Käräjäoikeus antaa jutussa kansliatuomion myöhemmin.

Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi