Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Kotimaa

Kuva: Roskakaaos vaivasi taajamaa kolme vuotta - vasta häätö auttoi

  • Karjalainen
Kontiolahden kirkonkylän Peipontiellä on ihmetelty roskakaaosta noin kolmen vuoden ajan. Kontiolahden Vuokratalot Oy:n rivitalon pihassa on ollut röykkiöittäin esimerkiksi vanhoja auton renkaita ja tietokoneita, tyhjiä maalitynnyreitä, käytöstä poistettuja kodinkoneita, johtoja ja kaikenlaista muuta jätettä.

Tällä viikolla sotkut aiheuttanut asukas on muuttanut toiseen osoitteeseen.

-  Tilanne on muuttunut, ja piha siistiytynyt. Sotkut hävisivät pihalta viikonloppuna, Vuokratalojen asuntosihteeri Lahja Hiltunen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hiltunen ja kunnan ympäristönsuojelusihteeri Antti Suontama kertovat, että sotkut aiheuttanut asukas on saanut useammat sakot. Uhkasakolla on uhattu myös vuokrataloyhtiötä.

Kiinteistöliiton lakimies ohjastaa tällaisissa tapauksissa häätöihin, koska ne on koettu tehokkaimpina keinoina. Asukasta yritettiin häätää asunnosta jo vuosi sitten.

Tuolloin häätöä ei kuitenkaan voitu lain mukaan toteuttaa. Nyt asukkaalle ja hänen perheelleen on löytynyt uusi asunto, joten häätö on lainvoimainen.

Suontaman mukaan pihapiirin siisteys on asukkaiden vastuulla. Jos he eivät hoida sitä, joutuu vuokranantaja siistimään pihan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi