Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Luonto ja erä

Metsästäjäliitto: Susipolitiikka tähän asti epäonnistunut

- Vastikään julkistettu esitys uudeksi sudenhoitosuunnitelmaksi on askel oikeaan suuntaan, Suomen Metsästäjäliiton puheenjohtaja Lauri Kontro sanoo.

Metsästäjäliitto on sitoutunut siihen, että suden suojelu on kestävällä tasolla. Aiemmassa kannanhoitosuunnitelmassa suden suotuisan suojelun tasoksi on määritelty 20 laumaa. Tällä hetkellä Suomessa on Riista- ja kalatalouslaitoksen arvion mukaan kuitenkin jo 29-41 susilaumaa.
 
- Suomen susikanta on paisunut liian suureksi. Susia voidaan ryhtyä metsästämään samalla tavoin luvanvaraisesti kuin ilveksiä ja karhuja, joita Suomessa on runsaasti.  Valikoiva kannanhoidollinen metsästys vähentää nopeasti susien tekemiä vahinkoja ja palauttaa susien ihmisarkuuden, Kontro sanoo.
 
Metsästäjäliiton mielestä susi kuuluu Suomen luontoon, kuten muutkin suurpedot. Suurpetojen kantoja tulee kuitenkin säädellä metsästyksellä. On tärkeää, että kansalaiset hyväksyvät harjoitetun politiikan.

- Susipolitiikka on epäonnistunut tähän asti sen vuoksi, että paikallisia, susialueilla asuvia ihmisiä ei ole kuunneltu, Kontro toteaa.
 
Kontro muistuttaa, että naapurimaassamme Virossa susia metsästetään luvanvaraisesti jatkuvasti. Nyt myös Ruotsi on tehnyt päätöksen sudenmetsästyksen aloittamisesta. Susijahti Ruotsissa alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa