×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Kolin kylä pukeutui jouluasuun - kuva

Kolin kylä on muuttunut jouluiseksi valotaideteokseksi, joka luo joulun ja talven tunnelmaa niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Valoparta Oy:n teos on esillä tammikuun puoleen väliin saakka.

Joulun ja uuden vuoden sesongit ovat tärkeitä Kolin talvimatkailulle ja niiden markkinointiin on etsitty uusia keinoja.

- Tarkoituksenamme on vahvistaa joulun ja talven tunnelmaa, jotta vuodenvaihteen matkailijat saapuvat myös jatkossa Kolin alueelle ja mahdollisesti saamme myös uusia matkailijoita tulevina vuosina, kertoo Kolin Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen.

- Olen erityisen iloinen, että teoksen toteuttamisessa on mukana niin paikallisia kuin valtakunnallisia tahoja. Tämä on hieno esimerkki yhteistyöstä Kolin matkailun kehittämisessä, jatkaa Lyytikäinen.

Myös joensuulainen valotaiteilija Kari Kola näkee, että valotaiteella voidaan kasvattaa matkailukeskusten vetovoimaa:

- Olen hyvin tyytyväinen, että minut kutsuttiin juuri Kolille tekemään valotaideteosta. Teokseni ovat myös aikaisemmin lisännyt matkailijamääriä keskuksissa, kertoo kansainvälisestikin huomioitu Kola.

- Kolin teoksen perusideana on valaista rakennuksia punaisella ja luoda niille kontrasti kylmillä sinisen sävyillä. Kun alueelle tullaan päätieltä, niin teokseen kiinnittää jo kaukaakin huomiota.

Kolin satamassa ravintola Alamajalla on jouluvalaistus, ja myös Ukko-Kolin alueelle on lisätty valoja.

Kolin Matkailuyhdistys ry haastaa alueen toimijat ja asukkaat nostattamaan osaltaan joulutunnelmaa esimerkiksi valoilla, lyhdyillä ja ulkotulilla matkailijoiden ja paikallisten iloksi.
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi