Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Kotimaa

Yhä useampi kolari on tarkoituksellinen valinta

  • Karjalainen

Yhä useampi kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen johtanut kolari johtuu kuljettajan haitallisesta asenteesta ja toiminnasta tilanteessa, uutisoi Savon Sanomat.

Se voi tarkoittaa sitä, että kuljettaja ajaa tahallaan päin toista autoa tai ajaa täysin piittaamatta muusta liikenteestä, kelistä ja seurauksista.

Yhä harvempi kolariauto on huonokuntoinen tai kolarin osasyynä esimerkiksi huonot renkaat. Harvoin enää tiestäkään löytyy syytä törmäykseen, sillä keskikaiteita on enemmän, tiet aiempaa leveämpiä ja valaisinpylväätkin joustavat kolareissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet ovat vähentyneet Suomessa viime vuosikymmeninä, mutta kehitys on jäänyt junnaamaan paikoilleen. Tänäkin vuonna liikennekuolemat nousevat yli 220:n. Sen alle ei päästä, jos kuljettajien käyttäytyminen ei muuta.

Tilastot ja tiedot kolareiden syistä perustuvat Liikennevakuutuskeskuksen ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mittavaan uusimpaan aineistoon. Viime vuoden kolaritutkintojen kooste valmistui vastikään. Tältä vuodelta valmiina on alustavia havaintoja kolarien syistä, mutta ei vielä koko vuoden kolaritilastoja. Ensitietojen mukaan liikennekuolemat lisääntyvät tänä vuonna viimevuotiseen verrattuna.

Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa