Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Suomen suurin oikeudenkäynti lähestyy - laaja kiertue tukena

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalassa pohjustettiin viime viikolla Suomen kaikkien aikojen suurinta oikeudenkäyntiä, kun puukauppakartellikorvausten haussa opastava Suuri savotta -kiertue kävi Joensuussa, Lieksassa ja Nurmeksessa. Kiertue keräsi maakunnassa vajaan kahdensadan metsänomistajan yleisön.

Suuren savotan ensimmäiseen ryhmään lähti mukaan koko maassa 656 metsänomistajaa, jotka hakevat metsäyhtiöiltä korvauksia puukaupoista.

- Tästä toisesta ryhmästä tulee paljon, paljon suurempi. Mukaan tulee yksityismetsänomistajien lisäksi kuntia ja seurakuntia, sanoo kiertueen vetäjä, muuramelainen Reijo Lahtonen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lahtonen on koko joulukuun ajan tien päällä levittämässä sanomaa, että 1.1.1997-30.4.2004 puukaupan tehneillä on syytä hakea korvauksia, koska UPM:n, Stora Enson ja Metsäliiton on todettu tehneen kyseisenä aikana lainvastaista hintayhteistyötä puunostoissaan. Hintayhteistyöaikana on tehnyt puukauppaa noin 400 000 metsänomistajaa

Korvauskanne on tehtävä viimeistään 2. tammikuuta. Pohjois-Karjalasta on lähtenyt mukaan toistaiseksi vajaat sata metsänomistajaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi