Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Mielitkö Venäjälle ostoksille setelitukon kanssa? - Muista tämä

Lihan ja lihavalmisteiden sekä maidon ja maitotuotteiden tuonti Venäjältä on kielletty, muistuttaa Tulli. Rajanylityksessä on myös paljon muita sääntöjä, jotka on syytä huomioida tarkasti.

Vähintään 10 000 euron arvosta käteistä rahaa mukanaan kuljettavan henkilön on tehtävä tästä kirjallinen ilmoitus Tullille saapuessaan EU:n alueelle tai poistuessaan EU:n alueelta. Kyse on vain ilmoitusvelvollisuudesta, sillä ei kielletä tai rajoiteta käteisrahan tuontia tai vientiä sinänsä.

Alkoholijuomia ja tupakkatuotteita Venäjältä voi tuoda vain rajoitetun määrän omaan käyttöön tai lahjaksi.

Kalastustuotteita saa tuoda yhteensä alle 20 kilogrammaa henkilö kohti tai yhden suolistetun kalan painosta riippumatta. Hunajaa, linnunmunia, ostereita, simpukoita, etanoita saa tuoda enintään 2 kilogrammaa per enkilö. Sammen kaviaaria saa tuoda ilman CITES-lupaa korkeintaan 125 grammaa henkeä kohti.

Lääkkeitä matkustaja voi tuoda korkeintaan kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Reseptilääkkeiden kohdalla matkustajan on kyettävä osoittamaan reseptillä tai lääkärintodistuksella, että lääkevalmiste on hankittu hänen omaan lääkitykseensä.

Nyrkkirautojen, stilettien, heittotähtien, muuksi esineeksi naamioitujen teräaseiden, sähkölamauttimien, sähköpatukoiden, jousipatukoiden sekä tarkkuussinkojen ja -linkojen tuonti on kielletty. Ilotulitteiden tuonti edellyttää TUKES:in myöntämää maahantuontilupaa, jota yksityishenkilö ei voi saada eli ilotulitteiden tuonti Venäjältä ei ole mahdollista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa