Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Kristillisdemokraattien nuorisopiirit yhdistyivät - "Historiallinen hetki"

Kuopiossa pidettiin viime lauantaina kristillisdemokraattisten nuorten kahden nuorisopiirin yhdistymiskokous, kun Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan yhdistyksistä muodostui Savo-Karjalan KD Nuoret.

Yhdistyminen johtuu uudesta Savo-Karjalan vaalipiiristä, sillä perinteisesti valtakunnallisen poliittisen nuorisojärjestö KD Nuorten paikalliset nuorisopiirit ovat toimineet vaalipiireittäin.

Kokouksessa päätettiin Pohjois-Karjalan nuorisopiirin lakkauttamisesta. Vuonna 1982 perustettua yhdistystä on vuodesta 2010 saakka johtanut joensuulainen yrittäjä Antti Kainulainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Historiallinen hetki, sain kunnian olla tällä erää viimeinen puheenjohtaja Pohjois-Karjalan KD Nuorissa. Nyt on aika antaa tilaa nuoremmille, 30-vuotias Kainulainen totesi kokouksen jälkeen.

Pohjois-Savon nuorisopiiri puolestaan hyväksyi sääntömuutoksen, jonka myötä yhdistys tunnetaan tästä eteenpäin Savo-Karjalan KD Nuorina. Nuorisopiirin puheenjohtajaksi valittiin kuopiolainen Johanna Saukkonen. 25-vuotias Saukkonen opiskelee Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa, ja hän on aiemmin asunut Joensuussa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi