Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Kotimaa

Kyläyhdistykset haluavat lisätä yhteistyötä metsästysseurojen kanssa

  • Karjalainen

Yli kaksi kolmasosaa Pohjois-Karjalan kyläyhdistyksistä on halukkaita lisäämään yhteistyötä paikallisen metsästysseuran kanssa vaikkapa luontomatkailun lisäämiseksi. Pelkästään omin voimin luontomatkailun kehittämistä miettisi vain puolet kylistä.

Metsästysseurojen merkitys tulee esiin siinä, että neljä viidestä kyläyhdistyksestä katsoo seuroilla olevan sellaista osaamista ja maastontuntemusta, jota voitaisiin hyödyntää luontomatkailussa.

Kaiken kaikkiaan valtaosa kylistä katsoo, että metsästysseuroilla on kyliä hyödyntävää osaamista. Tästä huolimatta metsästysseuratoimintaa ei ole otettu huomioon kylien elinvoiman ylläpitämisessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tähän johtopäätökseen on tultu Metsästäjäliiton ja Maaseudun Sivistysliiton Pohjois-Karjalan piirien yhteishankkeessa, jossa selvitettiin maakunnan metsästysseuratoiminnan ja metsästyskulttuurin tilaa sekä yhteistyötä maanomistajien ja kylien kanssa.

Osasyyn tilanteesta saavat selvityksen mukaan kantaa metsästysseurat, mutta kaiken kaikkiaan koko rintamalla näyttää olevan tarvetta yhteistyön ja keskinäisen tiedonkulun parantamiseen.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa