Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Epäillyt tunkeutuivat vanhusten koteihin - 17 tapauksen rikosvyyhti

Pohjanmaan poliisilaitoksen Alavuden tutkintaryhmä on tutkinut rikossarjaa, jossa asianomistajat ovat olleet 78-98-vuotiaita. Rikossarjassa on tutkittu kymmentä rikosilmoitusta, joissa on epäiltyjä rikoksia yhteensä 17 kappaletta.

Rikokset ovat tapahtuneet Etelä-Pohjanmaan ja pohjoisen Pirkanmaan alueella. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet syksyn 2014 aikana. Rikoksien tekotapana on useimmissa tapauksissa ollut tunkeutuminen yöllä asuttuun asuntoon, josta on anastettu omaisuutta. Kaikissa tapauksissa asianomistaja on ollut kotona.

Yhdessä tapauksessa on estetty asianomistajaa soittamasta hätäkeskukseen. Osassa tapauksissa on tunkeuduttu päivällä asuntoon sisään väkisin ja anastettu tai yritetty anastaa omaisuutta.

Rikosnimikkeinä tutkinnassa on ollut muun muassa törkeä varkaus, törkeän varkauden yritys, varkaus, kotirauhan rikkominen ja yhdessä tapauksessa myös pahoinpitely. Tutkinnan aikana on tullut ilmi, että päätekijät ovat käyttäneet autonsa polttoaineena verotonta polttoöljyä. Tutkinnan aikana pidätettynä on ollut kolme henkilöä ja vangittuna kaksi henkilöä. Yhteen teoista on kuultu rikoksesta epäiltynä kahta henkilöä, joihin ei ole kohdistettu pakkokeinoja.

Asian tutkinta on päättymässä, ja rikoskokonaisuus lähetetään syyttäjän harkintaan Pohjanmaan syyttäjäviraston Seinäjoen toimipaikkaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi