Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Kotimaa

Painaako lumi sähköt poikki uutenavuotena? - "Pahinta on märkä lumi"

  • Karjalainen
Viime aikoina Pohjois-Karjalassa on satanut melko runsaasti lunta ja pakkanenkin on paikoin kiristynyt. Vuodenvaihteeksi sään on kuitenkin ennustettu lauhtuvan voimakkaasti koko maassa.

Jos tuuli ei pudottele lumia oksilta, raskaan lumen voisi kuvitella uhkaavan sähkölinjoja. Onko Pohjois-Karjalan Sähkö varautunut sähkökatkoksiin, PKS Sähkönsiirto Oy:n toimitusjohtaja Arto Gylén?

-  Lunta on kertynyt etenkin riukumaisiin puihin, ja lumi taivuttaa puita myös sähkölinjoille. Totta kai jos lumen paino kasvaa ja vanhan lumen päälle sataa uutta lunta, sitä enemmän puut taipuvat sähkölinjojen päälle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tilanteeseen on varauduttu. Varalla olevan henkilöstön määrää lisättiin viime viikonloppunakin. Olemme koko ajan täydessä valmiudessa, Gylén jatkaa.

Toimitusjohtajan mukaan PKS seuraa jatkuvasti sääolojen kehittymistä. Lumia pudotellaan puista maasta käsin sekä helikoptereilla.

- Maastossa olevilta asentajilta saamme tietoa, missä päin lunta kertyy puihin. Jos lumitilanne pahenee, tiedämme toimia ennakolta, Gylén sanoo.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä PKS:n sähköttömiä asiakkaita oli ennen kello yhtä reilu kuusisataa Kiteellä Onterhuhdan, Juurikan ja Riihijärven välisellä alueella. Yksittäisiä jakeluhäiriöitä on tullut ilmi joulun pyhien aikaan maakunnassa, Gylén kertoo.

Toimitusjohtaja toivoisi uudeksivuodeksi "mukavan kirkkaita kelejä".

- Sähkökatkoja ajatellen pahinta on märkä lumi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa