Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Yhdistys laati tuiman adressin - "Susitutkijoiden erottava"

Perusteilla oleva yhdistys Metsästyskoiraharrastajat ry vaatii muutoksia Suomen sudenhoitosuunnitelmaan ja sen mukaan suomalainen metsästyskoirakulttuuri on "uhattuna järjettömän sudensuojelun takia". Yhdistys on laatinut vaatimuksistaan tiukkasanaisen nettiadressin, joka tiistaiaamuun mennessä oli kerännyt noin 700 allekirjoitusta.

- Toteamme tämän olevan viimeinen hätähuuto, viimeinen varoitus. Me allekirjoittaneet olemme rehellisiä suomen kansalaisia, mutta jos vaatimuksiimme ei pikaisesti suostuta, niin pelkäämme valtakunnallisen kansalaistottelemattomuuden - eli korpilain - astumista voimaan susialueilla, adressin laatijat kirjoittavat.

- Me allekirjoittaneet vaadimme jokaiselle sellaiselle sudelle tai koirasudelle, joka muodostaa pienimmänkin uhkakuvan metsästyskoirien käytölle välitöntä tappolupaa valtakunnallisesti ilman viranomaisvalvontaa tai lupahakemuksia, oli sitten kysymyksessä yksilö tai koko lauma.

Lisäksi Metsästyskoiraharrastajat ry ilmoittaa tarvittaessa lopettavansa kaikenlaisen yhteistyön RKTL:n kanssa.

- Emme ilmoita petohavaintoja, emmekä anna koiriamme käyttöön koskien SRVA:n toimintaa esimerkiksi kolareissa haavoittuneiden eläinten jäljitykseen. Lopetamme kaikenlaisen yhteistyön sellaisten virkamiesten kanssa, jotka vähättelevät metsästyskoirakulttuurin olemassaoloa emmekä tule ilmoittamaan virkamiehille mahdollisista susien salakaadoista - kuittaamme ne vain perusteettomiksi kuulopuheiksi, yhdistys tiedottaa.

Lisäksi yhdistys vaatii nykyisten susitutkijoiden välitöntä eroamista toimenkuvastaan. Yhdistyksen mukaan RKTL:n susitutkijat ovat valehdelleet susikannan koosta.

Yhdistyksen vaatimukset on allekirjoitettu 22. joulukuuta Imatralla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa