Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Kotimaa

Kiista Lieksan perussuomalaisten kohutusta kokoustilasta: KHO antoi päätöksensä

  • Karjalainen
Lieksan kaupunginhallitus oli toimivaltainen käsittelemään päättämään kaupungin perussuomalaisten valtuustoryhmän vaatimusta uudesta ryhmäkokoustilasta.

Näin päätti tänään Korkein hallinto-oikeus, joka samalla hylkäsi sekä Kuopion hallinto-oikeuden asiasta viime maaliskuussa tekemän ratkaisun että Lieksan kaupunginhallituksen päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen jätetyn valituksen.

Tavanomaisessa oikeuskäytännössä Korkein hallinto-oikeus olisi palauttanut asian uudelleen hallinto-oikeuteen, mutta ottikin se viivytyksen välttämiseksi välittömästi ratkaistavakseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan valittajat eivät ole esittäneet sellaista perustetta, jonka mukaan kaupunginhallituksen päätös olisi syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai päätöksen tehnyt viranomainen olisi ylittänyt toimivaltansa tai päätös olisi muuten lainvastainen.

Asiakirjoista ei myöskään ilmene, että perussuomalaisten valtuustoryhmä olisi asetettu asiassa eriarvoiseen asemaan.

Asian taustalla on perussuomalaisten valtuustoryhmän marraskuussa 2013 tekemä kirjallinen vaatimus uusista kokoustiloista siksi, että ryhmän käyttöön osoitetut tilat olivat "saastuneita", koska samoissa tiloissa kokoontui myös maahanmuuttajaryhmiä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi