Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

1800-luvulla rakennettu hirsitalo vaurioitui tulipalossa

1800-luvun puolessavälissä rakennettu hirsirakennus vaurioitui Rääkkylässä torstaina syttyneessä tulipalossa. Kooltaan Niemisentiellä sijaitseva kaksikerroksinen hirsirakennus on noin 250 neliömetriä, ja siinä asuu neljä henkilöä.

Tulipalossa vaurioitui rakennuksen yksi huone, minkä lisäksi toiseen huoneeseen sekä eteistiloihin tuli palo- ja savuvahinkoja.

Palo syttyi torstaina aamupäivällä, kun lattialle putosi palavaa materiaalia uunin lämmityksen aikana. Rakennuksessa ollut henkilö huomasi savua huoneistossa, minkä jälkeen suoritti alkusammutusta ja hälytti pelastuslaitoksen.

Palo ehti levitä rakennuksen välipohjaan, jonka palokunta purki auki. Tuntikausia kestäneitä sammutustöitä hankaloitti monikerroksinen rakennelma, jossa välipohjassa oli villaa, sahanpurua ja sammalta sekä eritasoisia kerroksia.

Huoneessa on valettu betonilattia ja sen alla ilmakanavia. Palokunta piikkasi lattiaa auki, jotta palavat rakenteet saatiin sammutettua.

Talon ilmakanavat on tehty lämmön siirtämiseksi uunista ikkunoiden eteen aikoinaan rakennusvaiheessa. Silloin ei tulipalon vaaraa ole otettu huomioon.

Sammutustyöt Niemisentiellä jatkuvat edelleen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi