Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Kotimaa

Verkkokieltoalueelta löytyi verkkoja -kuvagalleria valvontakierrokselta

  • Karjalainen
  • Ritva Melentjeva
Ukonselältä löytyi tiistain tarkastuksessa verkkokieltoalueelta kahdet verkot. Ukonselältä löytyi tiistain tarkastuksessa verkkokieltoalueelta kahdet verkot.

Metsähallituksen suojelubiologi Jouni Koskela ja kalastuksenvalvoja Jyrki Anttila löysivät valvontakierroksellaan Ukonselältä eilen tiistaina kahdet verkot, jotka oli sijoitettu saimaannorpan suojelemiseksi sovitulle verkkokieltoalueelle. Asia on nyt poliisin tutkittavana.
Tämän kevään pesä- ja poikaslaskennassa havaituista saimaannorpan poikasista pohjoisin syntyi juuri Oriveteen kuuluvalla Savonselän–Ukonselän alueella. Nyt löydetyt verkot sijaitsivat runsaan viiden kilometrin päässä kuutin syntymäpaikasta.
Aivan syntymäpaikan läheisyydestä kuutille vaarallisia kalanpyydyksiä ei valvontakierroksella löytynyt.
Lähes koko Ukonselän alue kuuluu keväisen verkkokalastusrajoituksen piiriin. Tämä tarkoittaa, että alueella ei saa verkkokalastaa 15.4.–30.6. Katiskojen ja rysien nielu saa olla halkaisijaltaan enintään 15 senttiä, ja katiskan nielun on oltava niin vankkarakenteinen, ettei norppa kykene levittämään sitä yli 15 sentin. Nielua voi vahvistaa esimerkiksi poikittaisella nippusiteellä.

Lue lisää aiheesta Karjalaisesta torstaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa