Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Kotimaa

Ylioppilaskokeet sähköistyvät nopeasti - "Askel kerrallaan kohti muutosta"

  • Karjalainen
Avaruusaikaan tähdätään lukiomaailmassakin. Ylioppilastutkintolautakunnan (YTL) tuoreen linjauksen mukaan ”tavoitteena on, että ylioppilastutkintotodistus on ainoa paperi, joka liikkuu lautakunnan ja kokelaan välillä”.

Tutkintouudistus sähköistää seuraavan kahden vuoden kuluessa kaikki yo- ja kurssikokeiden vaiheet, ja tukee opetuksen siirtymistä yhä tietokonepainotteisemmaksi. Puhekielessä paremmin ylioppilaskirjoituksina tunnetut loppukokeet käyvät läpi täydellistä murrosvaihetta.

Tavoitteet ovat tiedossa myös Joensuun normaalikoululla, jossa opettajat päivittävät tietotaitojaan tulevia vaatimuksia silmällä pitäen. YTL:n suositusten mukaisesti koulutus aloitetaan perusasioista, mitään ei tarvitse tietää etukäteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lautakunnalla on hieno asenne, etenemme paineitta askel kerrallaan, kiittelee rehtori Marita Hokkanen.

Sähköistämisen lisäksi uudistus tähtää arvosanojen vertailtavuuden parantamiseen, tutkinnon parempaan hyödynnettävyyteen korkeakouluvalinnoissa ja monipuolisempaan yleissivistävyyden mittaamiseen. Ainekohtaiset petraukset tarkentavat yo-tutkinnon pysymistä ajan hermolla.

Uudistamisen toteutumista vaivaavat kuitenkin tällä hetkellä lastentaudit. Tietokonejärjestelmässä on huomattavia puutteita, ja opettajakunnassa on paljon kriittisiä äänenpainoja. Sähköistämisen uhkia eliminoidaan pomminvarmoilla ratkaisuilla.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi