Tiistai, 19.1.2021 
Henri, Henna, Heikki
Kotimaa

Mies potki 13-vuotiasta poikaa päähän - puolusteli tekoa lääkärinlausunnoilla

  • Karjalainen
Joensuun Rantakylässä viime maaliskuussa 13-vuotiasta poikaa syyttä suotta potkinut 26-vuotias mies tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa syytteen mukaisesti törkeästä pahoinpitelystä.

26-vuotiaan joensuulaismiehen tuomioksi tuli puolitoista vuotta vankeutta ehdollisena ja lisäksi 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Teko tapahtui perjantaipäivänä illansuussa, kun poika odotteli ikätoverinsa kanssa bussia. Kaksikko meni pitämään sadetta viereisen pyörävaraston katoksen suojiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yllättäen paikalle tuli entuudestaan tuntematon mies, joka löi ensin 13-vuotiasta nyrkillä kasvoihin. Poika löi takaraivonsa seinään. Sitten tekijä kaatoi uhrinsa maahan ja potki pään alueelle ja rintakehälle.

Uhri sai runsaasti ruhjeita ja mustelmia sekä todennäköisen aivotärähdyksen. Jo esitutkinnassa mies kertoi, että hän olisi jatkanut väkivaltaa ellei poika olisi päässyt tilanteesta karkuun. Toinen pojista pääsi pakoon jo aiemmin.

Teon teki törkeäksi maassa maanneen alaikäisen lapsen potkiminen päähän. Motiiviksi vastaaja kertoi, että hän oli luullut poikien tehneen jotakin epäilyttävää pyörävarastolle, vaikka niin ei todellisuudessa tapahtunut.

Vastaaja puolusteli tekoaan esittämillään lääkärinlausunnoilla, joiden mukaan hänellä on diagnosoitu epävakaa persoonallisuushäiriö, joka ilmenee impulsiivisena ja aggressiivisena käyttäytymisenä.

Niihin vastaaja kertoi saaneensa lääkehoitoa ja terapiaa.

Käräjäoikeus ei antanut lausunnoille painoarvoa.

Tuomitulla ei kuitenkaan ollut enempää väkivalta- kuin muistakaan rikoksista aiempia merkintöjä rikosrekisterissä.

Mies tuomittiin maksamaan uhrille fyysisistä ja henkisistä kivuista korvauksia yhteensä 2 600 euroa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi