Keskiviikko, 29.1.2020 
Valtteri
Kotimaa

Uusi salaseura: Kalpea keulahahmo tanssii ”seksikkään kaupungin” torilla - video

  • Arttu Koistinen

Media

Joensuussa on tätä nykyä pesunkestävä salaseura.

Seuran kalpea keulahahmo on pistänyt jalalla koreasti torilla kuin kylmettynyt mutta sähköiskusta elävöitynyt lännen Clinton Eastwood. ”Joensuun salaseura tunnistaa kaupungin vahvuudet”, lienee seuran motto.

- Väkilukuaan kasvattava Joensuu on yhteiskunnallinen, kulttuurinen ja kansainvälinen kaupunki, jossa on suurkaupungin henkeä. Berliinissä asuvan teatteriohjaaja Mikko Roihan sanoin: Pohjois-Karjalan pääkaupunki on köyhä, nuori ja seksikäs, seura on kirjoittanut Facebook-seinälleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Joensuun salaseura haluaa voimistaa yhteistä hyvää. Eläväinen ja persoonallinen Joensuu on auki maailmaan, eikä käperry sisäänpäin, sivulla julistetaan.

Seura perustettiin joulukuussa 2014. Tarinoita salaseuran Facebook-seinälle on kirjoitettu tammikuusta alkaen. Salaseura on muun muassa valokuvannut joensuulaisia ja udellut näiltä mietteitä kaupungista ja sen kehityksestä.

Seura on tentannut esimerkiksi kaupungissa ja kauempanakin hyvin tunnettua Mauri ”Karate-Mauri” Karjalaista.

- Joensuu on muuttunut, mutta sitä on vaikea itse nähdä, kun on koko ajan itse asunut täällä eli 56 vuotta. Minulle tämä on sopivankokoinen kaupunki. Kivaa kun en tunne kaikkia. Silloin kaupunki on riittävän suuri, Ison Myyn ja Metropolin välisellä ilmasillalla kuvattu Karjalainen puntaroi.

Salaseuralla on perjantaiaamupäivään mennessä 550 tykkääjää Facebookissa. Muuan joensuulaisnainen kertoo olevansa seuran jäsen, muttei tiedä, mitä seura tarkalleen ottaen tekee. Varsin esoteerinen vivahde.

Tietävätkö joensuulaiset salaseuran olemassaolosta? Kysytäänpä ydinkeskustan kauppakeskuksen kahvilan tiskin takaa.  

- Vai salaseura, kaikennäköistä! kahvilassa huhkiva nainen sanoo.

- Minä tiedän seuran, eikö siihen voi liittyä kuka vaan? toinen nainen tietää vieressä.

Kuka kalpea salaseuran keulahahmo oikein on? Erään teorian mukaan jäljet johtavat sylttytehtaalle eli Surakan pihaan tai kaupunginteatteriin.

Pohjois-Karjalan teatteriyhdistyksen jäsen Markku Maasilta on tykännyt salaseurasta Facebookissa, mutta hän ei tunnista kuvien ja videon ”vaaleatukkaista naista”.

Toisaalta salaseura ei olisi salaseura, jos sen keulahahmo tunnistettaisiin oitis.

- Minusta salaseuran tavoitteet ovat ihan hyviä. Salaseurassa on ripaus leikkimielisyyttä, Maasilta sanoo.

Joensuun salaseura paljastaa kokoontuneensa sunnuntaina 25. tammikuuta salaisessa paikassa.

- Tulossa muun muassa urbaani kävely kaupungilla. Kävelysauvat mukaan. Tumma puku tai iltapuku pukeutumisena. Myöhemmin tänä vuonna Toyota Corolla saa ansaitsemaansa huomiota suomalaisten suosikkiautona, seura vinkkaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa