Tulosta tämä sivu
Kotimaa

"Täältä löytää toisen" - joensuulaiset tapaavat torilla, kahviloissa ja Kosiosuden luona

Joensuussa tavataan perinteisesti torin kulmalla, kertoo Karjalaisen verkkokysely. Monien vastanneiden mielestä ottava paikka on myös kävelykadun Kosiosusi-patsas.

Pakkasilla toista on mukavampi odotella Ison myyn penkeillä tai Sokoksen aulassa. Kahvittelijat tapaavat suoraan keskustan kahviloissa.

- Etenkin jos ei ole liikenteessä omalla autolla, niin kyllä tori on helpoin paikka tavata. Sen sijainnin tietävät kaikki, tai jos ei tiedä, niin sinne on helppo neuvoa muun muassa juna-asemalta. Tori on julkisen liikenteen hermopiste, pyöräillen sinne pääsee myös kivasti, perusteli Karjalaisen verkkosivujen kyselyssä valintaansa nimimerkki Torilla tavataan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun kävelykeskustan suunnitteluvaiheessa visioitiin, että kävelykadun ja Sinisen virran risteyskohdassa sijaitsevasta portista tulisi ihmisten kohtauspaikka.

- Ei se ehkä mennyt ihan läpi. Keskusaukiosta haluttiin nuorison tapaamispaikka, mutta sekin taisi mennä silloin enemmän "Teletappikukkuloiden" suuntaan, muistelee Joensuun Kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Jouni Töyrylä.

Joensuussa tanssia opiskelevat Martina Huber ja Teemu Paldanius (kuvassa) tapaavat usein Joensuun kaupunginkirjaston kahvilassa.

- Täältä löytää toisen helposti. On rauhallista ja mukava keskustella, Huber sanoo.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi