Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Kotimaa

Uhrilla keskivaikea aivovamma - nyrkillä päähän lyöneen tuomio lieveni hovissa

  • Karjalainen
Itä-Suomen hovioikeus lievensi Lieksassa pahoinpitelyyn syyllistyneen tuomiota. Hovioikeus tuomitsi 34-vuotiaalle miehelle kolme kuukautta ehdollista vankeutta ja määräsi hänet maksamaan pahoinpitelyn uhrille 5 000 euroa korvauksia kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi pahoinpitelijän viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrille 7 000 euroa korvauksia kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Hovioikeuden mukaan tuomio oli liian ankara, joten se lyheni kahdella kuukaudella. Korvauksia hovioikeus alensi sillä perusteella, että vammasta aiheutunut haitta on tuomioistuimen mukaan jäänyt verraten vähäiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuomittu syyllistyi pahoinpitelyyn aamuyön tunteina elokuussa 2013. Hän iski miesuhria nyrkillä ja oluttölkillä päähän. Uhri kaatui ja iski päänsä asfalttiin.

Uhri oli ollut ensiavun jälkeen tarkkailuosastolla, josta hän poistui luvatta seuraavana päivänä. Hän joutui kuitenkin hakeutumaan muutaman päivän päästä lääkärin vastaanotolle päänsäryn vuoksi.

Tutkimuksissa uhrilla todettiin keskivaikea aivovamma, mutta hän selvisi siitä ilman leikkausta. Vamman jälkioireina uhrilla oli väsyneisyyttä ja lieviä muistipulmia.

Tuomitulla on tilillään aiempia pahoinpitelyjä, joista hänet on tuomittu 2005 ehdolliseen vankeuteen ja 2008 yhdyskuntapalveluun.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa