Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Kotimaa

MM-kilpailut avataan Joensuun torilla keskiviikkona - puhumassa pääministeri Stubb

  • Karjalainen
Kontiolahdella ja Joensuussa järjestettävien ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailujen avajaisia vietetään Joensuun torilla keskiviikkona 4.3. kello 20.15 alkaen.

Avajaiset käynnistyvät kilpailujoukkueiden paraatilla. Torilavalla esittäytyy liki neljänkymmenen maan kilpailijoita.

Paraatin jälkeen avajaisissa kuullaan juhlapuheita. Puhujina ovat muun muassa Suomen pääministeri Alexander Stubb sekä kansainvälisen ampumahiihtoliiton presidentti Anders Besseberg.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilta huipentuu mieleenpainuvaan Winner's journey -showesitykseen, josta ei puutu valoa, tehosteita, ääntä tai tunnelmaa.

Avajaisshow levittäytyy eri puolille toria ja yleisö voi seurata screeneiltä tanssijoita ja akrobaatteja lähietäisyydeltä. Avajaisten aikana yleisö saa kokea ampumahiihtäjän matkan startista maaliin. Mukana on tunteita aina kisaan valmistautumisesta, adrenaliinin siivittämään kamppailuun ja voiton tuomaan euforiaan saakka.

Teoksen loppu huipentuu kahden ilma-akrobaatin taiteiluun aivan yleisön yläpuolella.

-  Torille rakennetaan showta varten kuusi lavaa sekä neljä suurta screeniä, joilta esitystä voi seurata. Tällä ratkaisulla varmistamme sen, että tuhatpäinen yleisö pääsee nauttimaan esityksestä, seisoskeleepa sitten missä päin toria tahansa. Esiintyjät tulevat konkreettisesti olemaan yleisön päiden yläpuolella, avajaisten järjestelyistä vastaavan Valoparta Oy:n johtaja Kari Kola kertoo.

Avajaiset päättyvät noin kello 21.30.

Avajaisten lisäksi Joensuun kisatori palvelee kisaväkeä päivittäin koko kisojen ajan. Tarjolla on muun muassa infopiste ja lipunmyynti, markkinoita ja kolmet suuret palkintojenjaot.

Torilta lähtevät ja sinne saapuvat myös ilmaiset Biathlon Shuttles -kisabussit, jotka kuljettavat kisakansaa stadionille ja takaisin. Lisätietoja torin ohjelmasta, kuljetuksista ja muusta oheisohjelmasta: http://www.joensuu.fi/biathlon2015

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi