Sunnuntai, 18.4.2021 
Valto, Valdemar
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Arkkitehtiparin muuntamokoti on kuin koekeittiö - katso kuvat

Tuostahan saisi hienon kodin, miettivät Maija Korkeela ja Samuli Sallinen kävellessään Joensuun Kanervalassa sijaitsevan vanhan sähkömuuntamon ohi.

Elettiin vuotta 2007. Arkkitehtipari oli pitkään asunut Helsingissä. Paluu kotiseudulle - ainakin osittain - tuli ajankohtaiseksi, kun Sallinen tuli osakkaaksi arkkitehtitoimisto Arcadiaan.

Erinäisten selvitysten ja paperitöiden jälkeen vuonna 2010 muuntamo saatiin vihdoin ostettua Fortumilta. Parin vuoden päästä, kovan uurastuksen jälkeen, uudistunut muuntamo sai asukkaat.

Ajatuksena on ollut suunnitella muuntamoon erilaisia tiloja, ei niinkään huoneita.

- Meillä on vain kaksi väliovea, jotka molemmat ovat wc:hen. Halusimme runsaasti avointa tilaa, Korkeela tähdentää.

- Tavoitteena oli myös jättää mahdollisimman paljon vanhaa tiiliseinää näkyviin. Osin sitä on myös kalkkimaalattu valkoiseksi. Umpeen ei ole levytetty yhtään, Sallinen lisää.

Muuntamokodin sisustus on pitkälti Maija Korkeelan käsialaa, sillä hän on koulutukseltaan myös sisustusarkkitehti. Tekniikka ja ulkoarkkitehtuuri on Samuli Sallisen suunnittelemaa.

- Koekeittiö, vähän sellainen tämä on meille ollut. Asiakkaalle ei ehkä tällaisia vaihtoehtoja tulisi ehdotettua ennen kuin itse testaa toimivuuden, Korkeela sanoo.

Tästä ja muista rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvistä aiheista Karjalaisen keskiviikkona ilmestyvässä Rakenna ja sisusta -teemanumerossa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi