Torstai, 2.7.2020 
Mari, Maria, Marika
Kotimaa

Saako pajunkissoja kerätä kaupungin mailta? - "Tuskin huomattukaan"

  • Karjalainen

Pajunoksien keräämisestä meinasi syntyä myrsky vesilasiin tämän pääsiäisen alla, kun uutisissa kerrottiin Lappeenrannan kieltäneen pajunoksien keräämisen kaupungin metsistä.

Lappeenrannan kaupungin metsätalouspäällikkö Risto Laukas korjasi myöhemmin, ettei kaupunki kiellä pienimuotoista oksien keräämistä.

- En kieltänyt pajunkissojen pienimuotoista keräämistä. Pohdin, että en voi antaa yleistä lupaa niiden keräämiseen kaupungin mailta, koska jotkut asukkaat saattavat sitä vastustaa ja esimerkiksi kaupallinen kerääminen voi ryöstäytyä käsistä, Laukas sanoi Etelä-Saimaalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokamiehenoikeuksissa kielletään elävien oksien katkominen ilman maanomistajan lupaa.

Joensuun kaupungin piiripuutarhuri Hannu T. Holopainen sanoo, että Joensuussa ei ole ollut tarvetta tehdä minkäänlaista linjanvetoa tässä asiassa. Oksien katkominen on ollut niin vähäistä ja lyhytaikaista, että sitä on tuskin huomattukaan.

Holopainen peräänkuuluttaa maalaisjärkeä. Jos oksia aiotaan kerätä iso määrä esimerkiksi kaupalliseen tarkoitukseen, tulee lupa kysyä.

Holopainen myös muistuttaa, että kaikki katujen läheiset maa-alueet eivät ole kaupungin vaan usein yksityisomistuksessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi