Tiistai, 4.8.2020 
Veera
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Yrittäjä aikoo juosta alas siilon seinää - videolinkki treeneihin

Media

Mikkelin oma poika, yrittäjä Osku Nykänen suorittaa siilostuntin Mikkelin viljasiiloilla kaupungin keskustassa lauantaina 11.4. kello 13.

Tarkoituksena on tulla viljasiilon seinää alas juosten kasvot maata kohti.

Juoksunopeus voi kiihtyä jopa 40 kilometriin tunnissa. Siilojen korkeus on noin 45 metriä, laskeutumisköysi on 52 metriä pitkä ja alle sentin paksuinen.

Laskeutumisen jarruna toimii Nykäsen oikea käsi, jonka läpi köysi liukuu.

Nykänen ei ole koskaan aiemmin suorittanut vastaavaa stunttia.

- Olen laskeutunut seiniä pitkin ja roikkunut korkeissakin paikoissa erilaisissa varusteissa, mutta tämmöistä en ole koskaan tehnyt. Riskit tempussa ovat todella kovat ja siitä syystä tällaista harvemmin näkee, Nykänen kertoo.

Stuntti videokuvataan mainostoimisto Haajan toimesta viidellä kameralla. Nykäsellä on kypärässäkin kiinni kaksi kameraa.

Stuntti suoritetaan sääolojen ollessa kohdallaan. Jos tapahtumahetkellä tuulee liikaa tai sataa kaatamalla on temppu liian vaarallinen tehdä.

- Kannattaa kuitenkin tulla paikalle, sillä lupaan tulla alas siilon seinää SWAT-tyylillä ilman varmistusköysiä tai turvaverkkoja.

Tempaus järjestetään yhteistyössä Mikke ry:n, Mikkeli Siivotaan Oy:n, Vuokraprätkä.fi:n sekä Haaja & Arwo Design Oy:n kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi