Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Kotimaa

Opettaja veti käsistä maassa makaava oppilasta ja pakotti veteen

  • Karjalainen
Silminnäkijät kauhistelivat keskiviikkona, kun joensuulaiskoulun opettaja yritti pakottaa yhden alakoululaisen hyppäämään altaaseen Rantakylän uimahallissa.

-  Opettaja veti käsistä maassa makaavaa oppilasta ja käskytti häntä hyppäämään altaan syvästä päästä. Oppilas roikkui kaiteessa kiinni, eikä opettaja saanut irrotettua häntä, kertoi kaksi Karjalaisen erikseen haastattelemaa paikalla ollutta aikuista henkilöä.

Tilanteesta järkyttynyt vesijuoksija oli pyytänyt uimavalvojia puuttumaan tilanteeseen. Uimavalvojat olivat todenneet, että he eivät voi puuttua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Karjalaisen saamien tietojen mukaan erikoinen uimaopetus on jatkunut jo toista vuotta ja sitä on tapahtunut myös Vesikossa. Asia vahvistettiin molemmilta uimahalleilta.

-  En ole nähnyt henkilökohtaisesti asiaa, mutta olen tietoinen siitä. Kyseinen opettaja on seurannassa molemmilla uimahalleilla, koska meidän uimaopettajat ovat ihmetelleet hänen metodejaan, toteaa laitospäällikkö Pentti Ryhänen.

Toisesta joensuulaisesta uimahallista on oltu viime talvena yhteydessä kouluun.

Rehtori kertoi kuulleensa asiasta ensimmäistä kertaa perjantaina. Silminnäkijöiden kertomukset olivat yhtenäiset mutta poikkesivat täysin koulun rehtorin saamasta informaatiosta.

-  Olemme selvittäneet asiaa opettajan ja oppilaan kanssa. Meidän saamamme kuvan mukaan opettajan äänenkäyttö on ollut uimahallissa sellainen, joka on kiinnittänyt ulkopuolisten huomion. Opettaja on antanut komennon, että hyppää, mutta ei ole pakottanut. Oppilaan kertomus ei tuonut esiin muuta kuin kovaäänisen opettajan antaman käskyn, kertoi koulun rehtori Antti Ikonen.

Asia on rehtorin mukaan koulun osalta käsitelty.

-  Olemme käyneet asiaa läpi yksittäisen tapauksen pohjalta, emmekä voi tehdä juuri enempää. Minulle ja apulaisrehtorille ei jäänyt kuvaa tai tunnetta, että tässä olisi aihetta muuhun.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi