Maanantai, 18.11.2019 
Tenho
Kotimaa

Hyvä lihaskunto hillitsee aineenvaihduntasairauksia

  • Karjalainen
THL:n tekemän kyselytutkimuksen mukaan vain keskimäärin 16 prosenttia suomalaisista täyttää lihaskuntoharjoittelun terveysliikuntasuosituksen.

Varsinkin ikääntyessä lihaskuntoon tulee kiinnittää entisestään huomiota. Ikääntymisen vuoksi lihasmassa alkaa pienetä 30. ikävuoden jälkeen niin, että 70 vuoteen mennessä lihasvoimasta on kadonnut 40 prosenttia.

Heikko lihaskunto jopa kolminkertaistaa ennenaikaisen kuoleman riskin. Lihasheikkous on yhteydessä muun muassa kävelyn hidastumiseen, tasapainovaikeuksiin sekä kaatumistaipumukseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyvä lihaskunto vaikuttaa positiivisesti myös koko kehon aineenvaihduntaan ja on avainasemassa monien kansantautien ehkäisyssä.

- Hyvä lihaskunto pienentää aineenvaihduntasairauksien riskiä ja auttaa jo tulleisiin sairauksiin. Esimerkiksi diabeetikoille suositellaan yhdeksi hoitomuodoksi lihaskuntoharjoittelua, UKK-instituutin tutkimus- ja kehittämispäällikkö, terveystieteiden tohtori Jaana Suni summaa.

- Lihaskuntoharjoittelulla on myös positiivisia vaikutuksia painonhallinnassa sekä luukadon ehkäisemisessä, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen yhteistyökoordinaattori Kari Hyvärinen lisää.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa