Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Poliisin mielikuvaharjoitus: Lapsesi pelaa peliä, sinä saat 1500 euron laskun

- Lapsesi pelaa suosikkipeliään päivittäin kännykällään ja rakentaa siinä maailmaansa. Hän pyytää sinua ostamaan PLAY-kaupasta lisää virtuaalirahaa peliinsä. Teette ostoksen yhdessä ja syötät lapsesi Google-tilille luottokorttisi numeron, voimassaoloajan ja CVC-tunnuksen. Lapsi saa 4,99 eurolla sen 1500 virtuaalirahaa ja on tyytyväinen siihen, "Ville" Oulun poliisilaitokselta kirjoittaa Facebookissa.

Aikaa menee kuukausi tai kaksi, ja saat luottokorttilaskun ja tiliotteen. Huomaat, että tiliotteessa on 1500 eurolla ostoja ja maksun saajana on google.com/superpeli, Ville jatkaa.

- Ostokset ovat 9,99, 19,99 ja 49,99 suuruisia. Järkytyt ja ajattelet, että luottokorttisi on kopioitu ulkomaan matkalla, ja menet tekemään rikosilmoitusta maksuvälinepetoksesta.

Päivystyksessä poliisimies kuuntelee tarinasi ja kysyy, onko lähipiirissäsi nuorta, joka pelaa superpeliä.

- Poliisi on sitä mieltä, että lapsesi on mahdollisesti tehnyt ostoksia kortillasi. Sanot, että luotat lapseesi ja ettei tämä voisi ilman lupaa sellaista tehdä. Poliisi soittaa lapsellesi, joka hetken keskustelun jälkeen kertoo huomanneensa, että voi ostaa virtuaalirahaa jostain kumman syystä. Selviää, että lapsesi on tietämättömyyttään tehnyt ostoksia.

Tällaista sattuu nykyään ihan oikeasti, Ville korostaa.

Lue koko kirjoitus täältä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa