Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Kotimaa

Oppilaat toivovat rauhaa - kansainvälinen juoksu vierailee Pohjois-Karjalassa

  • Karjalainen
Kuva juoksusta vuodelta 2012 Kuva juoksusta vuodelta 2012
Kansainvälisen Rauhanjuoksun Suomen-osuus alkoi torstaina 30. huhtikuuta Vaasasta.

Torstaina juostiin vaasalaisissa kouluissa, ja Rauhanjuoksu vierailee vielä Pohjois-Karjalassa, Lapissa Kilpisjärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Etelä-Savossa, Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Keskiviikkoaamuna Rauhanjuoksu saapuu Juuan Vihtasuon ja Nunnanlahden koululle sekä kello 12 Lieksan Kolin koululle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oppilaita kannustetaan miettimään keinoja lisätä harmoniaa omassa ja lähiympäristönsä elämässä.

-  Heillä on mahdollisuus pidellä soihtua, tehdä toive maailmanrauhan puolesta ja juosta pieni lenkki soihdun kanssa koulun pihalla. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi järjestämällä oppilaat jonoihin tai suureen rinkiin, jossa soihtu kiertää kädestä käteen, järjestäjät kertovat.

Juoksu päättyy Helsinkiin sunnuntaina 10. toukokuuta.

Lähes 30 vuoden ajan järjestetty Rauhanjuoksu on maailman suurin ja pisin ruohonjuuritason ponnistus rauhan puolesta, järjestäjät tiedottavat.

Juoksu on järjestäjien mukaan tavallisille ihmisille tarkoitettu epäpoliittinen tapahtuma, joka pyrkii vahvistamaan yhteenkuuluvuutta ja ystävyyttä liikunnan avulla. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.

Suomessa juoksussa on mukana kansainvälisistä juoksijoista koostuva 12 hengen ydinjoukko. Juoksijoita on muun muassa Latviasta, Ruotsista, Suomesta ja Yhdysvalloista.

Rauhanjuoksuun on osallistunut vuosien aikana monia nimekkäitä suomalaisia joko juosten tai soihtua pitäen. Heihin lukeutuvat esimerkiksi Erkki Tuomioja, Jari Sillanpää, JJ Lehto, Jari Litmanen, Mika Nieminen, Eero Mäntyranta, Juha Mieto, Paavo Väyrynen ja Sari Essayah.

Suomen Rauhanjuoksun 2015 suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa