Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Kotimaa

Nurmes mainostaa itseään yhdellä sanalla - "Käytettiin viimeksi Pohjanmaalla"

  • Karjalainen
Arkistokuva vuodelta 2013 Arkistokuva vuodelta 2013

Nurmeksen kaupunki on julkaissut uuden Nurmes Voimakeskus -esitteen.

Esite kertoo Nurmeksen kaupungin vetovoimaisuudesta kehittyvänä asuin- ja yrittäjyyskaupunkina, jossa on hyvät ja laadukkaat peruspalvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet, kaupunki tiedottaa.

Kaupungin mukaan esite kuvaa Nurmeksen kaupungin elinkeinojen monipuolisuutta ja keskeistä sijaintia. Esitteessä kuvataan Nurmeksen kaupungin asumisen, yrittämisen, mielen ja matkailun voimaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esite on suunnattu Nurmekseen muuttoa suunnitteleville asukkaille, rakentajille ja yrittäjäksi tuleville. Esitteestä on tehty painettu ja sähköinen versio.

Painettua Nurmeksen uutta esitettä jaetaan messuilla ja kaupungin sekä matkailun palvelupisteissä.

Sähköisen version jakelukanavina toimivat Nurmeksen kaupungin verkkosivut, sosiaalinen media sekä esite on linkkinä myös työntekijöiden sähköpostin allekirjoituksessa.

Esitteen ovat kustantaneet käytännössä esitteessä olevat yritykset, kaupunginjohtaja Asko Saatsi (kuvassa) kertoo.

-  Kaiken kaikkiaan painetun ja sähköisen esitteen tekeminen maksoi noin 7 000 euroa.

Suomessa kunnilla ja kaupungilla on painettuja ja sähköisiä esitteitä eittämättä pilvin pimein. Onko kaupungin vaikea erottua joukosta esitteellä?

-  Painetussa esitteessä ongelma on aina viime kädessä jakelu. Painettuja esitteitä jaetaankin yritysten kautta. Itse kaupunki käyttää erittäin paljon sähköistä esitettä, Saatsi sanoo. 

Voimakeskus-sana äkättiin Nurmekselle kaupunginjohtajan mukaan Pohjanmaalta.

-  Mietimme aikoinaan slogan-ehdotuksia ja avainlauseita Nurmekselle. Yksi oli "voimakeskus", ja sellainen nimi oli Suomessa vapaana. Joku kunta oli käyttänyt sanaa Pohjanmaalla 15 vuotta sitten. Sen jälkeen sitä ei ollut käyttänyt kukaan muu, joten tartuimme siihen.

Nurmeksen kaupungin esitteen on suunnitellut JS-Suomi Oy.

Esite löytyy sähköisenä täältä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa