Lauantai, 4.4.2020 
Ukko
Kotimaa

Ilosaarirock suojelee uhanalaista maakotkaa - Tuottaja: Looginen ketju

  • Karjalainen
Arkistokuva Arkistokuva
Joensuun Ilosaarirock on valinnut vuoden luonnonsuojelukohteekseen maakotkan.

Festivaali kompensoi hiilipäästönsä maakotkien pesien rakentamiseen Pohjois-Karjalassa.

Myös festivaalin asiakkailla on mahdollisuus osallistua projektiin, jokaisesta ostetusta Ilosaarirockin ympäristölipusta lahjoitetaan kolme euroa maakotkien suojeluun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keräyksestä ja suojelutyöstä vastaa Suomen luonnonsuojeluliitto.

Ilosaarirock on laskenut hiilipäästönsä ja lahjoittanut kompensaatiosumman luonnonsuojelukohteeseen vuodesta 2011 lähtien, festivaali tiedottaa.

Aiemmin suojeltu on muun muassa rupiliskoa, järvilohta ja Kuorinka-järveä.

-  Haluamme, että suojelukohde sijaitsee jossain lähellä. Näin pääsemme itse tarkastamaan, mitä rahoilla tehdään. Lisäksi haluamme tuoda esiin pienempiä kohteita, jotka jäävät helposti suurten hankkeiden varjoon. Looginen ketjuhan tässä on rupiliskon ja järvilohen kutupaikoista maakotkan pesiin, nauraa Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Ilosaarirock julkaisi tänään festivaalin soittoaikataulut ja oheisohjelman.

Bändien lisäksi Ilosaarirockissa järjestetään muun muassa skeittikisat, roller derby -ottelu, sup-lautailua, ryhmäpingistä ja peliteltta, jossa pääsee tutustumaan suomalaisten pelifirmojen peleihin.

Lisäksi festivaalilla pääsee kuuntelemaan artistien livehaastatteluita, joihin saapuvat muun muassa Robin, Elastinen ja Haloo Helsinki!. Myös Ilosaarirockin perinteiset Rentodisco ja Juustodisco tuovat tapahtumaan kymmeniä DJ-vieraita.

-  Festari on nykyisin paljon muutakin kuin bändit lavalla ja olutta tuopissa. Halutaan, että ihmiset voi löytää joka päivä jotain uusia yllätyksiä ja elämyksiä, Varis kertoo.

Ilosaarirockissa esiintyvä muun muassa Placebo (UK), Damian Marley (JAM), Bastille (UK), Charli XCX (UK), Angus & Julia Stone (AUS), Ghost (SWE), Sunn O))) (USA), Sólstafir (ISL), Apocalyptica, Haloo Helsinki! ja Apulanta.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 17. - 19-7-2015.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa