Tiistai, 7.7.2020 
Klaus, Launo
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kotimaa

Toimittaja palasi kaljakätkölle metsään, yllättyi ja keksi teorian - kuvat todisteista

Kaljakätkö oli torstaina koskematon. Kaljakätkö oli torstaina koskematon.

Karjalainen uutisoi hiljattain toimittajan ja kuvaajan sienimetsäseikkailusta, jolla kaksikko löysi Kontiolahden Jaamankankaalta 14 kaljatölkkiä.

Toimittaja sai tehtäväkseen torstaina palata maastokätkölle. Hän veikkasi torstaina kello 12.30 aikoihin kaljojen kadonneen metsästä.

- Todennäköisintä on, että kaljat on löydetty. Toiseksi todennäköisin skenaario on, että hän, joka kaljat metsään jätti, on hakenut kaljat talteen luettuaan Karjalaisen verkkosivujen spektaakkelin.

- Kolmanneksi oudoin mutta samalla mielenkiintoisin tilanne olisi se, että joku olisi käynyt juomassa kätköstä pari olutta ja jättänyt muut kaljat seuraaville, toimittaja jatkaa.

Kirkuvanpunaista kätköä ei näe suoraan tieltä, mutta jos metsään ”puikkaa” oikeasta kohdasta, kätkön löytää helposti, toimittaja tietää.

Toimittaja lähettää kuvan kätköltä puolisen tuntia myöhemmin. Kätkö on koskematon. Toimittaja yllättyy.

- Ihmisillä oli pari päivää aikaa järjestää etsintöjä. Paikalla ei näkynyt jälkiä, mutta puolen kilometrin päässä oli pari sienestäjää. En tiedä, olivatko he samalla asialla kuin me.

Tällä kertaa toimittaja tutkii tapahtumapaikkaa tarkemmin. Johtolankojen avulla hän tehtailee oitis teorian.

- Maastokätkö sijaitsi moottorikelkkareitillä. On käynyt niin, että talvella äijä tai muija on ”tupistellut” menemään kelkalla, ja kyydissä on ollut kaksi muovipussia. Toisessa pussissa on ollut nyt maastossa olevat kaljat ja toisessa tyhjät ”hylsyt”. Jos ryyppääminen olisi tapahtunut paikan päällä, kuka keräisi tyhjät hylsyt pois paikalta ja jättäisi täydet metsään?

Toimittaja kertoo tutkineensa tölkkejä ja pakkauspahveja tarkkaan.

- Kaljat ovat olleet selvästi lumihangessa, koska pakkauspahvi on kuprussa. Ja jos katsotaan paria tölkkiä, niissä on kolhuja, jotka ovat syntyneet, kun tölkit ovat tippuneet kelkan kyydistä. Vauhtia en tässä vaiheessa uskalla arvioida.

Kaljatölkkien parasta ennen -päiväys on 22.2.2016. Kalja ei säily loistokunnossa kovin pitkään, joten kaljat on todennäköisesti ostettu alkuvuodesta, toimituksen paneeli päättelee.

Toimittaja tietää kuitenkin, mistä kaljat on ostettu.

- Muovipussi on ostettu Lehmon K-supermarketista. Valitettavasti pussista ei löytynyt kuittia, joten emme voineet jäljittää omistajaa täsmällisesti.

Toimittaja toi kaljat mukanaan Karjalaisen toimitukseen. Ne nököttävät tukevasti ja turvallisesti uutisdeskin viereisellä pöydällä.

- Päällimmäisenä tunteena on helpotus. Nyt voi nukkua yönsä rauhassa, kun tietää, etteivät oluet ole enää luonnon armoilla.

Toimituksessa keksittiin torstaina kello 15.26 uusi tutkintalinja. Älypuhelimen viivakoodinlukusovellus valotti tölkin menneisyyttä:

- Käyttämällä verkkoa syvältä luotaavia hakukoneita selvisi, että viivakoodin perusteella tölkki olisi valmistettu 16.9.2011 kello 10.10, tutkintatiimi kertoo.

Oluen tarkka panohetki on edelleen epäselvä ja tutkinnan alla.

Lue lisää täältä.

Juttuun lisätty uusi tutkintalilnja 7.5.2015 kello 15.33.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Kuvagalleria