Maanantai, 18.11.2019 
Tenho
Kotimaa

Enää parikymmentä vuotta aikaa tupakoida?

  • Karjalainen
Savuton Suomi -seminaarissa puhuneet asiantuntijat toivovat, että tupakkalainsäädännössä huomioitaisiin myös uudet, markkinoille pyrkivät nikotiinituotteet, jotka on suunnattu erityisesti nuorille.

Voimassa olevan tupakkalain tavoite on, että Suomi on savuton vuoteen 2040 mennessä.

Jos käyttöön otetaan uusia toimenpiteitä ja tupakoinnin lopettamiseen tarjotaan entistä tehokkaampaa tukea, tavoite savuttomasta Suomesta voitaisiin asiantuntijoiden mukaan saavuttaa jo vuonna 2030.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jo nyt muun muassa monet koulut, kunnat, työpaikat ja varuskunnat ovat julistautuneet savuttomiksi. Käytännössä savuttomuus saattaa kuitenkin jäädä vain sanahelinäksi.

Vaikka tavalliset savukkeet ovat menettämässä nuorten parissa suosiotaan, uudempien tuotteiden, kuten sähkösavukkeiden ja vesipiipun kokeilut kiinnostavat. Uudet tai nyt yleistymässä olevat vanhat tuotteet ovat haaste myös nuorten parissa ehkäisevää työtä tekeville sekä esimerkiksi kouluille.

- Kansainvälisesti on nähtävissä, että sähkösavukkeiden ja vesipiipun kokeilut ja käyttö yleistyvät nuorissa ikäryhmissä. Nyt on oikea hetki toimia sen eteen, etteivät ne yleisty suomalaisnuorten keskuudessa, THL:n asiantuntija Hanna Ollila huomauttaa.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa