Tiistai, 4.8.2020 
Veera
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Tuomas Holopainen: Laulurinteellä näyttävin Nightwishin keikkaproduktio koskaan

  • Timo Isoaho
Tuomas Holopainen kertoo nauttineensa keikoista Pohjois-Amerikassa. Tuomas Holopainen kertoo nauttineensa keikoista Pohjois-Amerikassa.

Nightwish on Amerikan-kiertueellaan esiintynyt muun muassa Los Angelesissa konserttiareenalla, jossa ovat viihtyneet vuosikymmenten saatossa muun mmuassa Brice Springsteen, Tom Jones ja Dolly Parton. Pohjois-Amerikassa vietetyn kiireisen keikkajakson jälkeen Nightwish vetäytyy reilun pari viikon esiintymistauolle.

Kulisseissa tapahtuu silloinkin, sillä yhtyeen kesäkauden odotettu avaus on jo melkein ovella. Siitä onkin tulossa melkoinen spektaakkeli, sillä Joensuussa on kesäkuun kuudentena päivänä luvassa jättimäinen Nightwish-konsertti.

- Voin paljastaa, että Laulurinteellä nähdään näyttävin Nightwishin keikkaproduktio koskaan - vieläpä ylivoimaisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi uudelle tasolle nostettua pyrotekniikkaa ja liikkuvaa kuvaa tarjoavia isoja screenejä. Myös itse lavarakennelma on jotakin aivan muuta kuin ennen. Tuskin maltan itsekään odottaa tuota iltamaa! hehkuttaa yhtyeen nokkamies Tuomas Holopainen.

Löytyykö Nightwishin latauksesta jotakin erityistä, kun esiinnytte kotikonnuilla Pohjois-Karjalassa?

- Totta kai tunnelma on aivan erityislaatuinen. Ekstrafiilikset liittyvät ennen kaikkea siihen, että isä, äiti, naapurit ja kaikki muut läheiset ihmiset ovat siellä yleisön puolella.

Holopainen ei taaskaan puhu lämpimikseen. Oivaksi esimerkiksi kelpaa Endless Forms Most Beautifulin kappale Our Decades In The Sun, joka on Tuomaksen syvä kumarrus vanhemmilleen.

- Mitä enemmän ikävuosia tulee, sen syvemmin ymmärrän isän ja äidin merkityksen elämässäni. Kiitollisuuteni tuntuu vain lisääntyvän ikävuosien myötä ja tämän vuoksi päätin kirjoittaa aiheesta laulun, kosketinsoittaja kertoo.

Mutta palataanpa vielä kerran konkreettisesti tien päälle, sinne ison rapakon taakse.

Tuomas, oletko ehtinyt kaivata keväistä Suomea tämän pitkän kiertueen aikana?

- Suoraan sanottuna, enpä juurikaan! Kuten sanoin, kiertue on sujunut aivan tavattoman hienoissa merkeissä, muusikko nauraa ja jatkaa:

- Elämänfilosofiani menee vähän niin, että kun olen kotona, se on aivan parasta. Kun taas olen kiertueella, se on puolestaan silloin aivan parasta.

Sitten Holopainen pitää lyhyen tauon.

- No, kun ajattelen asiaa hieman tarkemmin... Kyllähän minä jonkin verran ikävöin sitä kotipuolen rauhaa ja pihanuotion loimotusta!

Karjalainen kirjoitti Nightwishin Amerikan-kiertueesta lauantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi